Telialigaen - League of Legends

– Gode lag vil ikke trene mot oss

Tross mangel på gode treningspartnere sikret KAOS seg poeng mot Vanir i Telialigaens andre runde.

KAOS-spiller «KOOLBERG» sliter med å finne gode treningspartnere. Her avbildet som Celestial Gaming-spiller.
Sindre Stien/Good Game

SLIK ENDTE ANDRE RUNDE I TELIALIGAEN

Vis mer

SØNDAG 28. AUGUST

Rich Gang 2 - 1 Lazy in Life
Domino 2 - 0 NTNUI
Riddle 2 - 0 NIGHTMARE
Bifrost 2 - 0 nDurance
KAOS 2 - 0 Vanir

Se alle resultatene her »

Med to runder unnagjort er Telialigaen League of Legends for alvor i gang. I likhet med serieåpningen ble det også en tøff affære for ligaens nykommere i andre serierunde.

Det så ut som om det kunne bli tøft for KAOS på andre kart mot Vanir i ukens hovedkamp, men veteranene klarte å holde hodet kaldt og sikret tre poeng.

LES OGSÅ: – Vi vil vise at vi er best i landet når sesongen er over

Før hovedkampen kunne KAOS-spiller Håkon «KOOLBERG» Solberg fortelle Gamer.no at han prioriterer kvalitet over kvantitet når det kommer til League of Legends. Det har antakeligvis resultert i en noe skortende individuell rangering, som igjen har ført til mangel på gode treningspartnere. Lagspillet var godt nok til å sikre seieren mot Vanir, men skal de gjøre det stort i sluttspill er de nødt til å ta grep, mener Top Lane-spilleren.

– Vi har slitt med at gode lag ikke vil trene mot oss fordi vi har en lav individuell rangering. Det betyr at ekstremt mange treninger ender opp i at vi overkjører motstanderen, og da lærer vi veldig lite. Vårt strakstiltak har vært å sørge for økt Solo Queue-aktivitet, slik at vi kan få treningspartnere av høy kvalitet før vi nærmer oss sluttspill. Vi regner med at alle spillerne våre treffer Master-rangering i løpet av denne uken, sier han til Gamer.no.

Se opptak av hovedkampen her »

– Har manifestert oss som en solid sluttspill-kandidat

DISSE SPILTE FOR KAOS

Vis mer

no Håkon «KOOLBERG» Solberg (Top)
no Anders «Sharp» Lilleengen (Jungle)
no Sander «Zhandia» Skogstad (Mid)
no Marcus «Random» Elvelund (ADC)
no Joachim «Accziz» Torsvik (Support)
no Geir «Eskii» Nilsen Lie (Support)

KAOS er nok neppe det første League of Legends-laget som sliter med å finne gode treningspartnere. Ingen ville for eksempel trene mot Albus NoX under verdensmesterskapet i 2016.

Mangel på gode treningspartnere eller ei, med seieren mot Vanir mener KAOS-spiller Solberg at de har tydelig vist seg som en solid sluttspill-kandidat.

«KOOLBERG» mener KAOS er en klar sluttspill-kandidat.
Sindre Stien/Good Game

– Etter en voldsomt spennende seier mot Vanir har vi manifestert oss som en solid sluttspill-kandidat tidlig i sesongen. Vi har slått to av lagene i midtsjiktet, og regner oss derfor som et topp fire-lag. At Riddle og Domino er i den samme gruppen er det veldig liten tvil om, så får vi se om Rich Gang klarer å holde nivået oppe ut sesongen.

LES OGSÅ: – Jeg ville ikke angre på at jeg ikke prøvde en siste gang

Les også
Følg de norske lagenes vei i major-kvalifiseringen her

Seieren mot Vanir kom ikke gratis, og på oppgjørets andre kart så det tidvis ut som om hovedkampen skulle gå til kart nummer tre. De gamle er dog eldst, og dermed klarte KAOS til slutt å sikre seieren.

– Forskjellen på første- og andre kart var nok at marginene stort sett var i Vanirs favør på andre kart. Vi gjør noen individuelle feil i blant, og lagkomposisjonen de gikk for på andre kart var hakket kvassere enn på første kart. Vi visste at «Addi» sin Seraphine kunne bli problematisk, og kombinert med «Mortysporty» sin Aatrox holdt det på å gå gærent for oss. Heldigvis kan vi alltid stole på at Vanir gir oss en mulighet til å redde ansikt mot slutten av kampen.

Til Gamer.no kan Top Lane-spiller Solberg fortelle at seerne ikke har sett hva KAOS-spillerne har å by på. Med andre ord kan vi glede oss til å se flere lagkomposisjoner, mer godt spill og noen flere triks i veteranenes ermer.

– Vi slår slike lag fordi vi rett og slett er mer rutinerte. Vi spiller mange ulike helter, og vi sliter ikke med å plukke opp nye dersom de skulle være gode. Vi har mye å gå på utover sesongen, og vi har ikke behøvd å vise våre beste lagkomposisjoner enda.

LES OGSÅ: To nordmenn deltar i europeisk storturnering i League of Legends

– Har flere ting vi må jobbe med

DISSE SPILTE FOR VANIR

Vis mer

no Morten «Mortysporty» Carstens (Top)
no Ådne «Olunn» Anmarkrud (Jungle)
no Asbjørn «Potetsalat» Sekse (Mid)
no Adrian «Addi» Kristiansen (ADC)
no Mikael «Bruland» Bruland (Support)

«Bruland» mener laget har mye de må jobbe med videre i sesongen. Her avbildet som Bifrost-spiller.
Dilan Rasol/Bifrost

Før høstsesongen ble Vanir omtalt som en utfordrer. På hovedkampens andre kart var de nær å kunne utfordre et av ligaens antatte topplag.

Lagets Support-spiller Mikael «Bruland» Bruland er imidlertid ikke fornøyd med hvordan kampen utspilte seg, og sier til Gamer.no at motstanderne gjorde bedre valg gjennom hele oppgjøret.

– Jeg har veldig lyst til å si at det var dårlige forberedelser fra vår side. Selv om også det er sant, handlet det mest om at KAOS tok bedre valg gjennom store deler av oppgjøret, spesielt da det gjaldt mest.

INTERVJU: – Det finnes ingen snarveier

Brulands ambisjon for sesongen er en topp fire-plassering, og dersom de skal klare det mener Support-spilleren at de må fokusere på hvordan de beveger seg på kartet som en enhet.

– Jeg tror vi har flere ting vi må jobbe med. Vi ble virkelig utspilt på kartet med tanke på rotasjoner og slikt, så vi må nok fokusere mye på det dersom vi skal slå lag på det nivået. Vi kan nok slå både Rich Gang og Riddle om vi har en god dag, men det skal jo selvfølgelig mye til. Det eneste vi kan gjøre nå er å møte opp, spille bra og krysse fingrene for et utvidet sluttspill, sier han til Gamer.no.

Slik ser tabellen ut etter andre serierunde.
Skermdump: Telialigaen.no

Siste fra forsiden