League of Legends / Worlds 2016

Ingen ville trene mot Albus NoX, så de spilte World of Warcraft i stedet

Nå er de første lag fra Wild Card-regionen som har gått videre til sluttspillet noensinne.

Support-spiller Kirill «Likkrit» Malofeev i Albus NoX Luna.
Marv Watson/Riot Games

På forhånd var det særdeles få som hadde tro på at østeuropeiske Albus NoX Luna skulle være utfordrere til å gå videre fra sin gruppe. Kanskje ikke så rart, tatt i betraktning at de ble trukket inn i gruppe med turneringens favoritt, koreanske ROX Tigers. Med seg i gruppen hadde østeuropeerne også serievinnerne i Europa, G2 Esports og Nord-Amerikas Counter Logic Gaming, som sikret seg en andreplass under årets Mid Season Invitationals.

Slet med å skaffe seg treningspartnere

Lag fra Wild Card-regionene har tidligere i historien aldri klart å tatt seg videre fra verdensmesterskapets gruppespill. Da er det heller ingen stor overraskelse at lagene ikke blir prioritert når turneringens beste lag leter etter treningspartnere.

Albus NoX var intet unntak, og østeuropeerne fikk avslag fra samtlige lag i turneringen. I mangel på treningspartnere, prioriterte lagets Top Lane-spiller Dmitry «Smurf» Ivanov og Support-spiller Kirill «Likkrit» Malofeev å bruke tid på å spille World of Warcraft, i følge Na'Vi-spiller Ilya «Lasagna» Melkumov. I en melding på Twitter, skrev han at de tre spilte World of Warcraft hele tiden under oppkjøringen til verdensmesterskapet.

Alle elsker en eventyrhistorie

DISSE SPILLER FOR ALBUS NOX:

Vis mer

Dmitry «Smurf» Ivanov (Top)
Alexander «PvPStejos» Glazkov (Jungle)
Michael «Kira» Garmash (Mid)
Vladislav «aMiracle» Scherbyna (ADC)
Kirill «Likkrit» Malofeev (Support)

Det er ingen hemmelighet at publikum elsker en eventyrhistorie. Allerede i løpet av den første uken av gruppespillet ble Albus NoX en klar publikumsfavoritt, da de overrasket alle ved å slå både G2 og CLG. Til og med mot koreanske ROX klarte østeuropeerne å spille seg til en tidlig ledelse, men de måtte se seg slått av de koreanske mesterne.

Før den andre uken forventet mange at østeuropeerne kom til å gå på en smell. Det viste seg derimot å være feil, og Albus NoX slo CLG for andre gang i turneringen. Senere på kvelden klarte østeuropeerne det ingen hadde trodd de skulle klare - de slo turneringens klare favoritter, ROX Tigers. Etter endt gruppespill og plasseringskamper endte østeuropeerne på en andreplass, og er dermed klare for sluttspill i verdensmesterskapet - som første lag fra Wild Card-regionen gjennom historien.

Slik endte gruppe A

PlasseringLagSeireTap
1. ROX Tigers42
2. Albus NoX Luna42
3. Counter Logic Gaming33
4. G2 Esports15

ROX Tigers endte på førsteplass etter å ha slått Albus NoX i kampen om førsteplass i gruppen. De to lagene er klare for turneringens sluttspill.

Siste fra forsiden