Telialigaen - League of Legends

– Jeg ville ikke angre på at jeg ikke prøvde en siste gang

League of Legends-spiller «Bruland» har gjort et comeback i høstens sesong av Telialigaen. I andre runde møter han KAOS til kamp.

Får «Bruland» sjansen til å gjenoppleve sluttspillet i høst? Her avbildet fra sin tid som Bifrost-spiller
Dilan Rasol/Bifrost

SLIK SPILLES ANDRE RUNDE AV TELIALIGAEN

Vis mer

SØNDAG 28. AUGUST

17:00 - Rich Gang - Lazy in Life
17:00 - Domino - NTNUI
17:00 - Bifrost - nDurance
17:00 - Riddle - Nightmare
19:00 - KAOS - Vanir

Se resten av kampene i terminlisten »

Med sesongåpningen unnagjort er Telialigaen League of Legends på vei inn i andre runde. Ukens hovedkamp går mellom KAOS og Vanir, to lag med lang fartstid på øverste nivå.

Begge lagene åpnet med seier i sesongåpningen, men kun ett av lagene kan stikke av med poengene i denne ukens hovedkamp.

Et av punktene som ble diskutert før sesongen var Support-spiller Mikael «Bruland» Brulands tilbakekomst til Telialigaen. Etter en pause på et drøyt år klarte ikke Vanir-spilleren å holde seg unna lenger. Til Gamer.no forteller han at vendepunktet kom under vårens finale.

– Da jeg var på Telialigaens finale i vår ble jeg veldig emosjonell over tanken på å kunne få oppleve det en gang til. Jeg tenkte at jeg ville ta del i den siste sesongen. Jeg ville ikke angre på at jeg ikke prøvde en siste gang.

Se «Bruland» i kampen mellom KAOS og Vanir, søndag 28. august fra klokken 19:00 på Twitch »

LES OGSÅ: Telialigaens høstsesong i Rocket League ligger an til å bli lett match for AW3

– Ingen av oss er fornøyd med å havne utenfor topp fire

DISSE SPILLER FOR VANIR

Vis mer

no Morten «Mortysporty» Carstens (Top)
no Ådne «Olunn» Anmarkrud (Jungle)
no Asbjørn «Potetsalat» Sekse (Mid)
no Adrian «Addi» Kristiansen (ADC)
no Mikael «Bruland» Bruland (Support)

Vanir har ikke bare bragt tilbake «Bruland» denne sesongen. Også hans Bot Lane-partner «Addi» gjør et kjærkomment comeback i Telialigaen.

– «Addi» har veldig lik spillestil som «Tide» har, så jeg er veldig vant til å spille med den typen spiller. Han er også en spiller som jeg husker å ha vært litt redd for tidligere, fordi han har så mange unike helter han kan velge mellom. Det lover bra for oss, sier Bruland til Gamer.no.

LES OGSÅ: To nordmenn deltar i europeisk storturnering i League of Legends

En splitter ny lagoppstilling kan naturligvis oppleve litt voksesmerter i det ulike spillere prøver å enes om en felles strategi og plan. Den beste veien til enighet er god gammeldags trening, noe Vanir ikke har fått så mye av til nå, skal vi tro Support-spilleren. Han forteller også til Gamer.no at det ikke påvirker ambisjonene for sesongen - sluttspill er det eneste som teller.

Vendepunktet for «Bruland» var vårens finale. Her avbildet i rød genser blant publikum.
Sindre Stien/Good Game
Les også
– Blir morsomt å spille Telialigaen igjen så vi kan slå noen norske lag

– Det er veldig vanskelig å si helt nøyaktig hvordan vi ligger an, ettersom vi ikke har hatt så mye tid til å trene sammen og fordi jeg har vært syk. Ingen av oss er fornøyd med å havne utenfor topp fire. «Olunn» har allerede vist at han kan utkonkurrere «Ploxy» i jungelen under Bitfix sin turnering rett før sesongstart. Hvis vi har en bra dag kan man forvente store ting.

Da Bruland møtte KAOS i fjorårets vårsesong, omtalte han motstanderne som et bunnlag. Siden den gang har han moderert seg litt, men han kan fortelle Gamer.no at han ikke er spesielt redd for motstandernes lagoppstilling, selv om det kan bli en tøff runde.

– Jeg ble fortalt at KAOS ikke er et bunnlag lenger. Det er mulig jeg overdriver, men sammenlagt har de jo mer erfaring enn jeg har leveår. De kommer nok til å gi alt de har i siste sesong, og spillerne er ikke til å kimse av. «Zhandia» er skummel fordi du aldri vet hva som kommer, og «Eskii» er nok deres beste spiller. Jeg har heldigvis en god historikk mot «Eskii», så jeg er ikke redd for han. Med lite treninger og forberedelser fra vår side tror jeg dog denne runden blir vanskeligere enn det hadde vært i et eventuelt sluttspill.

LES OGSÅ: – Det finnes ingen snarveier

Prioriteringer, konkurranseinstinkt og sosialt samvær

DISSE SPILLER FOR KAOS

Vis mer

no Håkon «KOOLBERG» Solberg (Top)
no Anders «Sharp» Lilleengen (Jungle)
no Sander «Zhandia» Skogstad (Mid)
no Marcus «Random» Elvelund (ADC)
no Geir «Eskii» Nilsen Lie (Support)

Er dette sesongen «KOOLBERG» kan løfte trofeet igjen?
Sindre Stien/Good Game

Bruland har rett i at den sammenlagte erfaringen i KAOS er skyhøy. Top Lane-spiller Håkon «KOOLBERG» Solberg mener at hemmeligheten til å holde seg på toppnivå er todelt. En kombinasjon av å prioritere hvor en legger inn innsats og et høyt konkurranseinstinkt, krydret med litt sosialt samvær.

– Motivasjonen til å spille såpass lenge i Telialigaen har alltid vært lagspill. Det sosiale kombinert med et flott utløp for konkurranseinstinktet mitt har rett og slett gjort at jeg alltid har koset meg med League of Legends. Ved å prioritere kvalitet over kvantitet når det kommer til kamper har jeg også stort sett unngått å føle på noen form for utbrenthet, sier han til Gamer.no.

LES OGSÅ: – Han fortjener den respekten han får

Solberg har stort sett alltid vært en del av topplag i ligaen, og han har virkelig etablert seg som en av ligaens store navn i Top Lane. Gjennom sin fartstid i Telialigaen har det aldri vært et spørsmål om noen skulle danke ut Top Lane-spilleren fra sin plass. Det forklarer han med at det sjeldent har vært andre Top Lane-spillere som har prestert på toppnivå over flere sesonger.

– Det har bare vært et lite knippe Top Lane-spillere i Telialigaen som jeg føler har vært på sitt toppnivå i selve Telialigaen, og disse har ofte ikke spilt mer enn en sesong før de har gått til større ligaer, sier han til Gamer.no.

LES OGSÅ: Gamer.no spår følgende fire lag videre til sluttspillet

I det som kan bli den siste sesongen av Telialigaen League of Legends slik vi kjenner den går Solberg og KAOS for gull. Skal de nå det målet er de nesten nødt til å slå Vanir, noe Solberg selv mener burde være gjennomførbart.

– Vanir er en verdig motstander, og en vi skal møte med respekt. Dessverre har det laget en tendens til å stikke til Baron Nashor på feil tidspunkt, og aldri komme tilbake fra det. Selv om vi skulle havne bak kommer vi nok til å være komfortable.

Siste fra forsiden