ESL Pro League sesong 16

«hallzerk» mot «rain» i ESL Pro League

Våre to utenlandsproffer møtes for første gang når FaZe tar imot Complexity på Malta.

Håkon «hallzerk» Fjærli må være i toppform for å stoppe Håvard «rain» Nygaard og FaZe Clan
Sindre Stien/Good Game

Det er klart for et veldig spennende oppgjør sett med norske øyne, når Håvard «rain» Nygaards FaZe Clan skal møte Håkon «hallzerk» Fjærlis Complexity i kvartfinalen av ESL Pro League.

FaZe og Complexity fullførte på henholdsvis andre og tredjeplass i sine respektive grupper. Det banet vei for at lagene kunne bli trukket mot hverandre i kvartfinalen, og vi får dermed drømmeduellen mellom to av våre største profiler i norsk Counter-Strike.

Les også: Fra underdog til favoritt

Imponerte i gruppespillet

Det var knyttet stor spenning til hvorvidt Fjærli og Complexity skulle komme seg ut av sin gruppe med tøffe motstandere som Astralis, Mousesports og Heroic. Men etter en intens siste runde i gruppespillet, kunne Complexity juble for tredjeplassen etter at Heroic overvant sine danske landsmenn fra Astralis.

FaZe som er rangert som det beste laget i verden, måtte likevel se seg slått av G2 i sin gruppe, og får dermed en lengre vei mot en eventuell finale. FaZe kommer også inn i denne turneringen som regjerende mestere fra ESL Pro League 15.

Les også: Norges to største utenlandsproffer deltar i ESL Pro League

Vinneren mot Cloud9

Vinneren av kampen går videre til semifinalen hvor Cloud9 venter. Turneringen har en førstepremie på hele 1 750 000 kroner, mens taperen av det norske oppgjøret allerede vil være sikret 175 000 kroner. Det står med andre ord mer enn heder og ære på spill når de to gigantene møtes.

Kampen spilles tirsdag, klokken 19:00 og kan sees på ESL sin engelske Twitch-kanal.

Kvartfinaletrekningen og lagene som allerede er sikret semifinale er som følger:

Norges nye stjerneskudd

Håkon «hallzerk» Fjærli har mildt sagt lagt noen utrolige år bak seg. Den 22 år gamle bodøværingen har tatt store sprang siden han herjet for norske Nordavind tilbake i 2019. Han ble deretter signert av Dignitas, og gikk inn i et legendelag med blant annet Patrick «f0rest» Lindberg og Christopher «GeT_RiGhT» Alesund.

Etter svake lagresultater, og flere lagendringer valgte Dignitas i mai å avslutte sin satsing på CS:GO.

Les også: Hallzerk ferdig i Dignitas: – Jo fortere jeg er i gang igjen desto bedre

I juli kom den overraskende annonseringen om at Fjærli hadde signert for enda en legendarisk organisasjon. Denne gangen i form av den amerikanske organisasjonen Complexity Gaming. Etter nordmannens inntreden i laget, har de blant annet kvalifisert seg til den amerikanske RMR-turneringen, og deltatt i BLAST Premier: Fall, hvor de viste gode takter med seier over selveste Na'Vi.

I ESL Pro League 16 får nordmannen nye muligheter til å imponere sin nye arbeidsgiver.

Siste fra forsiden