Telialigaen - Rocket League

Senja sjokkerte regjerende Rocket League-mester AW3

– Ganske god stemning etter kampen.

«Tempo».
Rotaryon, Psyonix (Montasje: Gamer.no)

Senja snudde opp ned på manuskriptet for norsk Rocket League torsdag, da laget seiret over AW3. Trioen som egentlig skulle spille 2. divisjon i vårsesongen av Telialigaen klinte nemlig til med sifrene 4-1 mot den regjerende seriemesteren.

En godt fornøyd Teodor «Tempo» Myklebust slo av en prat med Gamer.no etter at seieren var et faktum.

– Det var veldig gøy å slå dem, ingen tvil om det. Så det var ganske god stemning etter kampen, sa Myklebust noe nøkternt.

Vant den mentale kampen

I forkant av oppgjøret pekte alle tegn mot at AW3 skulle stikke av med tre poeng. 4 minutter og 49 sekunder ut i første match på best av syv så det også ut til å gå den veien, men så smalt det.

Disse spilte for Senja

Vis mer

no Teodor «Tempo» Myklebust
no Watcharin «Jeyer» Maksamarn
dk Malthe «Saphiix» Have

På bare 11 sekunder snudde Senja 0-2 til 2-2 og sendte kampen ut i en ekstraomgang. Der brukte «Tempo» og kompani bare 6 sekunder på å sette seiersmålet. I neste kamp måtte det også en ekstraomgang til, og da «Tempo» stanget «Seeb» inn i ballen og inn i mål var det tydelig å se frustrasjonen bygge seg opp hos AW3-spillerne.

– Det hjalp definitivt på at vi kom bakfra i første kampen og de hadde det selvmålet på overtid i andre kamp, men jeg tror vi hadde bedre mentalitet enn dem i dag, konstaterte Myklebust.

AW3 slo tilbake i kamp tre, men klarte ikke å stanse hurtigtoget Senja i de neste to. Dermed tok sistnevnte tre viktige poeng, etter det «Tempo» beskriver som en mental seier over motstanderen.

– Selv om de klarte å ta tredje matchen, så klarte vi å beholde overtaket senere i serien. Tror også vi kom inn i hodene deres etter at de brukte «quick chat» for å prøve å gjøre oss frustrerte, og vi svarte med å gjøre det samme og vant kampen i samme slengen.

Teknisk trøbbel for AW3

Tung dag på jobben for «Seeb».
Sindre Stien/Good Game

Sebastian «Seeb» Falch omtalte kvelden som veldig frustrerende. AW3-kapteinen følte selv at han hadde en brukbar dag, men at teknisk kluss hos medspillerne skapte problemer.

Disse spilte for AW3

Vis mer

no Sebastian «Seeb» Falch
no Jørgen «Inferno» Klaastad
no Jonas «FiremanJonas» Lohne

– For å si det sånn så blir ikke lagspillet helt på topp når to stykker har problemer. Det gjør at man ikke helt kan stole på hverandre som vanlig. Blir mye nøling og at to går på samme ball, som da fører til tap, sa Falch.

Hvorvidt gutta får ryddet opp i problemene før neste ukes storkamp mot Mustu Fluck gjenstår å se. Hva Senja angår venter Nidaros neste torsdag, og «Tempo» mener det enda er rom for forbedring i laget.

– Mine lagkamerater spilte definitivt mye bedre enn det jeg gjorde i dag. Om jeg også kommer meg opp på toppform så tror jeg at det å vinne de resterende kampene ikke er utenkelig.

Tre på topp

Ellers serverte torsdagen flere spennende Rocket League-oppgjør i Telialigaen. Playwell disket blant annet opp med en såkalt «reverse sweep» – hvor laget snudde 0-3 til seier 4-3 – over Nidaros.

Major sikret også seier 4-3 over Domino, og ligger nå godt plassert mot toppen av tabellen med sine seks poeng. Helt øverst finner vi Mustu Fluck, som lekte seg mot Horizon. Rotaryon holder på andreplassen etter sin seier over Fact.

Du kan følge Rocket League i Telialigaen hver torsdag. Neste runde avholdes 16. februar, og vi kommer tilbake med sendeplan etter hvert som den blir klar.

Siste fra forsiden