Telialigaen - Counter-Strike

Skottkärra triller inn til sjetteplass

Vikings har blitt til en svensk trillebår før vårens sesong av Telialigaen.

Stian "zitan" Fjørtoft og resten av Skottkärra er klare for ny sesong i Telialigaen.
Martin Leigland/TV 2 E-sport/Good Game

Vikings ble av oss i Gamer.no dømt nord og ned før forrige sesong av Telialigaen. Men laget både imponerte og overrasket gjennom sesongen og sikret seg en sterk 6. plass, blant annet foran Metizport.

Foran høstens sesong har Anders «savvy» Sundet og Stian «zitan» Fjørtoft tatt med seg svenske Sebastian «k0mplex» Rolski fra høstens lagoppstilling. Med seg på laget har de også fått med Stians lillebror Emil Fjørtoft, samt svenske Didrik «didde» Alonso og endret navn til Skottkärra, et pent svensk uttrykk som direkte oversatt betyr trillebår på norsk.

Dette er Skottkärra

Vis mer

no Stian «zitan» Fjørtoft
no Anders «savvy» Sundet
se Didrik «didde» Alonso
se Sebastian «k0mplex» Rolski
sj Emil «rCV» Fjørtoft

Gamer.no fortsetter nedtellingen mot Telialigaens vårsesong i Counter-Strike. Første runde spilles mandag 30.01, og vi tror Skottkärra kan bli morsomme å følge med på.

Les også: – Ikke fornøyd om vi bare slår de tre lagene som er spådd under oss

Spiller uten press

Laget som foran denne sesongen forlot Vikings Esport spiller denne sesongen uten noe representasjon fra organisasjon. Lagets taktiske leder Anders «savvy» Sundet mener det fører til litt mindre press på laget.

– Vi er en gjeng som spiller for moro, uten noen forventninger fra organisasjon eller investorer. Laget trener og spiller kamper der det er mulighet, men blir ikke prioritert ovenfor jobb og skole. Vi kommer til å gjøre det beste vi kan, så får vi se om presset tar dem som legger inn litt mer tid.

Sundet spår at Bitfix-spilleren Magnus «hagmeister» Hagen blir en fremtredende spiller denne sesongen.

– Jeg tror «hagmeister» fra Bitfix har et stort potensiale til å ta store skritt fremover, spørsmålet blir om laget er godt nok til at han får vist det fram.

Vil hindre at VOID når sluttspill

På spørsmål om om hvilket lag Skottkärra ser frem til å møte svarer han enkelt.

– Ser frem til å gatekeepe Johann «Saasinho» Saasen og co fra sluttspill, en tydelig referanse til fjorårets oppgjør mellom lagene da Vikings holdt Void unna billett til sluttspillet i siste serierunde.

Johann «Saasinho» Saasen her i Oilers-drakt, og hans VOID er motstanderen Skottkärra ser mest frem til.
Martin Leigland/TV 2 Esport

Sundet tror det blir de sorte og grønne lagene som skal vise vei denne sesongen.

– Både Metizport og 777 har gjort en bra innsats med å skaffe gode rutinerte spillere, og mye hviler på at disse skal gjøre et godt resultat.
Personlig tror jeg Metizport vinner i år.

Les kommentaren: Midgard, SKADE og Ulti - den uhellige treenighet?

Vi har spådd dere på 6. plass. Hva tenker du om spådommen?

Helt grei spådom. Vi har gode rutinerte spillere men vi har ikke rammene som trengs for å bli spådd som sluttspillkandidater. Men norsk Counter-Strike er norsk Counter-Strike, og hvem som helst kan ende opp som topp fire. Tror dette kan bli en jevn sesong innenfor topp seks da mye av talentet i Norge er spredt utover.

Hvorfor spår vi Skottkärra på 6. plass?

Vi ser et tydelig skille mellom Skottkärra og de fire lagene vi har tippet i bunn av vårens tabell. Laget imponerte stort i fjor, og vi forventer at de tar nye steg allerede i år. Vi tror dog at de havner litt mellom barken og veden, og må belage seg på en plass midt på tabellen. Hvis Sundet og eldstebror Fjørtoft fortsetter spillet fra i fjor, kan laget med litt flyt potensielt være med å utfordre om den siste sluttspillplassen.

Gamer.no sin tabell så langt:

1.
2.
3.
4.
5.
6. Skottkärra
7. Bitfix Gaming
8. Infurity
9. Center Gaming
10. Jotunheimen

Siste fra forsiden