Telialigaen: CS:GO

– Vi liker å være «underdogs»

Redaksjonen fortsetter å spå lagene i Telialigaens øverste divisjon og mener at Center Gaming vil få det tøft.

Det er klart for ny sesong av Telialigaen, og Gamer.no rangerer lagene i Counter-Strike.
Eivind von Døhlen/Good Game

Etter en forrykende avslutning på 2. divisjon hvor de måtte gjennom en tredelt opprykks-kvalifisering, er Center Gaming endelig klar for å prøve seg i Telialigaens høyeste nivå. Laget har beholdt samme tropp som i fjor, og har selv stor tro på at de skal kunne holde seg i divisjonen.

Gamer.no fortsetter nedtellingen mot Telialigaens vårsesong i Counter-Strike. Første runde spilles mandag 30.01, og aldri har forskjellen mellom lagene vært mindre.

Center Gaming er andre lag ut i vår artikkelserie, noe som betyr at laget spås på en 9. plass.

Spille hverandre gode

Vi tok en prat med Oliver «Smistadjr» Smistad for å høre hvilke de har for den kommende sesongen.

Dette er Center Gaming

Vis mer

no Petter Tuset «tuuseT» Rønning
no Oliver «Smistadjr» Smistad
no Benjamin «B3NJ1» Opdal Hanssen
no Ole Tomas «Affava» Wesche
no Viktor «Viktha» Harjo

se Agaton «Mansson» Mansson (Trener)

– Forventningene våre for den kommende sesongen er å prestere så godt som mulig. Personlig handler det om å hjelpe laget mitt og utnytte hver enkelt spiller sine styrker.

LES OGSÅ: Midgard, SKADE og Ulti - den uhellige treenighet?

Smistad legger ikke skjul på at fokuset inn mot sesongen har vært å forbedre det individuelle nivået for hver enkeltspiller.

– For å forberede oss til sesongen fokuserer vi på å holde et høyt individuelt nivå, der hver enkelt har ansvaret for å forbedre sitt eget spill. Det er som regel det individuelle nivået som avgjør kamper i norsk Counter-Strike. Lagmessig har vi fokus på å få inn gode treninger, der målet er å bedre lagspillet og å utnytte hverandres styrker.

Oliver «Smistadjr» Smistad og Center Gaming er klare for Telialiga.
Center Gaming

Trives som «underdogs»

Gamer.no spår at Center Gaming havner på en 9. plass og rykker direkte ned fra Telialigaen denne våren.

– Hva tenker du om denne spådommen?

– Jeg har full forståelse for spådommen, vi har ikke alle mulighet til å drive med det her på fulltid, men resultatene får snakke for seg selv. Vi liker å være «underdogs», da er det enda artigere å vinne når andre ikke forventer det.

Når han selv blir spurt om å finne frem spåkula så tror Smistad at de grønnkledde i 777 får mye å juble for denne sesongen.

– Jeg tror 777 vinner årets sesong, siden de er svært gode individuelt og har god form. Det hjelper nok også at de driver med Counter-Strike på fulltid.

– berzerk tar et nytt sted denne sesongen

På spørsmål om hvilken spiler som virkelig får sitt store gjennombrudd denne sesongen sender Smistad oss til Apeks Rebels.

– Jeg tror Tobias «berzerk» Bertelsen tar steget frem i løpet av sesongen, det virker som han legger ned arbeidet som kreves og han er en svært allsidig spiller.

Avslutningsvis legger Smistad til at de ser frem til oppgjørene mot de beste lagene.

– Vi ser frem til å møte de mest etablerte lagene som 777, der vi virkelig får satt oss på prøve.

LES OGSÅ: Blir til Jotunheimen etter at SKADE X ikke ble enige om nye kontrakter.

Hvorfor spår vi Center Gaming på 9. plass?

I et knalltøft felt på tabellen så er det lite som skiller lagene. Center Gaming har periodevis levert gode resultater både i major-kvalifiseringer, og nå senest i kvalifiseringen til Bergen Games.

Vi tror likevel at laget er litt for avhengig av dagsform og overprestasjoner fra enkeltspillere. Vi tror Center Gaming er i potten blant de fire svakeste lagene og må kjempe med nebb og klør hvis de skal overleve i divisjonen. Redaksjonen mener derfor at Center Gaming havner på en 9. plass.

Gamer.no sin tabell så langt:

1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9. Center Gaming
10. Jotunheimen

Siste fra forsiden