Telialigaen - Counter-Strike

– Ikke fornøyd om vi bare slår de tre lagene som er spådd under oss

Bitfix Gaming har byttet ut tre av fem spillere fra forrige sesong og sikter høyere denne sesongen.

Vi er fremdeles ikke halvveis i vår spådom av Telialigaen. Det er onsdag og i tur og orden har vi plassert Jotunheimen, Center Gaming og Infurity fra henholdsvis 10. plass til 8. plass. Det fjerde laget står for tur og vi spår at Bitfix er neste laget på listen og havner rett over streken når poengene skal telles opp.

Bitfix beholdt plassen i det gjeve selskap etter å ha havnet på 8. plass i kvalifisering mot Static forrige sesong. Klubben, med en lang historie i Telialigaen, hadde få problemer mot 2. divisjonsklubben og beholdt dermed plassen.

LES OGSÅ: Har rykket opp i to sesonger på rad

– Å havne like nærme nedrykk hadde vært en stor skuffelse

DISSE SPILLER FOR BITFIX GAMING

Vis mer

no Oliver «mero» Olsen
no Martin «hyp3» Lyngås
bv Christer «ZEN» Souza
se Simon «Simon» Ferngren
no Magnus «hagmeister» Hagen

no Philip «Philip» Løseth (trener)

Vi har tatt en prat med Gamer.no-skribent, men nå Bitfix-spiller Oliver «mero» Olsen som er den eneste igjen i Bitfix-laget sammen med Martin «hyp3» Lyngås. Olsen håper de vil vise seg fra en bedre side den kommende sesongen.

– Forventningene våre til vårsesongen er at vi skal gjøre en bedre figur enn i fjor. Jeg føler at vi er mer enn bare et par hakk over nivået til noen av lagene i divisjonen nå, og skal klare å gi en god kamp også mot sluttspillkandidatene. Å havne like nærme nedrykk som i fjor også denne sesongen hadde vært en stor skuffelse, men det er klart at med lite forberedelser og helt sikkert noen nerver i spill tidlig er det vanskelig å kunne spå hvordan de første rundene kommer til å gå.

Bitfix kunne for drøyt en uke siden offentliggjøre vårens lagoppstilling. Det har betydd lite trening forteller Olsen.

– Vi ble en femmer for ganske nøyaktig en uke siden, og med offisielle kamper nesten annenhver dag har det blitt lite tid til trening. Men det skal sies at vi har vært utrolig effektive. Vi har fått mye på plass, alle fem er veldig sultne og legger ned en haug med ekstra timer både før og etter alle treninger. Vi har rundt en uke igjen til sesongstart, og har ikke rørt halvparten av kartene i rotasjonen, så vi har uten tvil noen harde dager foran oss. Men med stegene vi har tatt så langt forventer jeg at vi kan yppe oss mot samtlige lag i divisjonen etter første Telialiga-pause, forklarer Bitfix-spilleren.

Spår en bedre sesong for eget lag og 777

Olsen mener selv de har styrket laget før en ny sesong av Telialigaen, og tror 777 vil revansjere den skuffende høsten i fjor.

– Jeg tror 777 vinner årets vårsesong ganske komfortabelt. På papiret har de alt som skal til for å være Norges beste lag, men det er klart at Apeks Rebels kan overraske slik som de gjorde i fjor. Det skal sies at selv om 777 har hatt blandede resultater internasjonalt i det siste, så vil jeg anse 777 som et lag som igjen er et par hakk høyere enn både Apeks Rebels, Metizport og VOID selv på en litt dårlig dag, forklarer Olsen.

Samtidig fikk mange øynene opp for Apeks Rebels-spiller Patrik «Brave» Heibø Karlsen som stod frem under semifinalen mot 777 under høstens sluttspill. Olsen tror Apeks Rebels-spilleren fortsetter utviklingen denne sesongen.

– «Brave» er en spiller som jeg har spilt med helt siden jeg satt sammen mitt første halvseriøse lag i Telialigaen. Jeg snakket først med han i en norsk Faceit Hub for snart fire år siden og har hatt god kontakt med siden. Det er utrolig gøy å se hvor store steg han allerede har tatt og hvor langt han har kommet, og om utviklingen hans fortsetter i samme spor så har jeg ingen tvil om at han kan bli en av Norges beste riflers.

LES OGSÅ:Midgard, SKADE og Ulti - den uhellige treenighet?

Christer «ZEN» Souza er en av nyervervelsene til Bitfix denne sesongen.
Martin Leigland/TV 2 E-sport/Good Game

Olsen ser også frem til å møte nettopp Apeks Rebels.

– Apeks Rebels er uten tvil laget jeg ser mest frem mot å møte. Vi tapte mot dem i en jevnspilt kamp i Bergen Games som jeg føler vi burde ha vunnet, og med tanke på at det var med null trening i bunn og at de fleste av oss mest sannsynlig satt med litt ekstra nerver i vårt første offisielle kamp, tror jeg oppgjøret i Telialigaen kommer til å bli veldig jevnt og spennende.

– Vi har spådd dere på en 7. plass. Hva er dine umiddelbare tanker om det?

– Spådommen er fair, men jeg kan ikke si jeg ville vært fornøyd etter sesongen om vi bare slår de tre lagene som er spådd under oss. Klarer vi å fortsette å jobbe godt og effektivt som vi har gjort nå i starten, og stikker av gårde med de poengene vi skal i de innledende rundene, er det ikke mye som skal til før også vi er med i kampen om sluttspill, slår Olsen selvsikkert fast.

Hvorfor spår vi Bitfix Gaming på 7. plass?

Redaksjonen spår en lignende sesong for Bitfix Gaming som i høst. Tapet av Kim Fredrik «Winther» Winther svekket laget i utgangspunktet, men Magnus «hagmeister» Hagen har vist at han er et gryende talent og kan gjøre at laget tar nye steg.

Vi mener Bitfix Gaming stiller hakket vassere enn de tre lagene som er under dem og bør ikke havne i en situasjon med ryggen mot veggen. Skulle de klare å plukke poeng mot lagene litt over seg på tabellen, kan tabellplasseringen bli bedre enn antatt, men skulle det glippe mot antatt svakere motstand kan nervene ta overhånd.

Gamer.no sin tabell så langt:

1.
2.
3.
4.
5.
6.
7. Bitfix Gaming
8. Infurity
9. Center Gaming
10. Jotunheimen

Siste fra forsiden