FIFA - FUT Champions Cup Paris

Norske «Hyper» imponerte i Paris

Nordavind-spilleren tok seg til sluttspill for aller første gang, samtidig forteller han at han er sulten på mer.

«Hyper» storspilte til tider mot verdenseliten i FIFA.
Tullio Puglia/EA

Slik var «Hypers» kamper

Vis mer

Runde 1. «Hyper» vs «Pugu» 1-3 sammenlagt

Runde 2. «Hyper» vs «Yago» 3-3 sammenlagt (6-7 straffespark)

Runde 3. «Mike» vs «Hyper» 0-1 sammenlagt

Runde 4. «Adamou_99» vs «Hyper» 1-7 sammenlagt

Runde 5. «Pipe_Crew» vs «Hyper» 2-9 sammenlagt

8-delsfinale

«Dylo» vs «Hyper» 3-1 sammenlagt

I 2019 ble Magnus «Hyper» Myhrhaug Kristiansen den første nordmannen noensinne til å ta seg til en internasjonal FIFA-turnering. Denne helgen nådde han nye høyder med å ta seg helt til sluttspillet av FUT Champions Cup 4 i Paris.

Turneringen ble spilt i sveitsisk-format, og Nordavind-spilleren startet verst tenkelig med 0-2 etter to oppgjør. På imponerende vis klarte han å snu fra 0-2 til 2-2 før han i siste oppgjør knuste motstanderen 9-2 i sammenlagt og booket en sluttspillplass.

LES OGSÅ: Var bare to minutter unna avansement

– Jeg føler jeg vanligvis spiller veldig bra med kniven på strupen

Etter 0-2 i de to innledende kampene spilte Myhrhaug Kristiansen med ryggen mot veggen og måtte vinne resten for å ta seg videre. Til tross for at han nådde sluttspill mente nordmannen at han burde ha startet bedre enn han gjorde.

Magnus «Hyper» Myhrhaug Kristiansen
Sindre Stien/Nordavind

– Jeg fikk den verst mulige starten og tapte første kampen mot én jeg på papiret skal være bedre enn, men når nivåforskjellen i den nyeste metaen ikke er så utrolig stor, så blir det fort vanskelig når jeg ikke spiller opp mot mitt beste, sier Myrhaug før han legger til.

– I andre kamp derimot startet jeg mye bedre, men klarte å rote bort en tomålsledelse igjen. Den kampen var egentlig femti-femti, og motstanderen visste jeg om fra før av. Etter disse to tapene så visste jeg at jeg måtte skjerpe meg, og jeg føler jeg vanligvis spiller veldig bra med kniven på strupen. Heldigvis klarte jeg å komme meg ut av sveitsisk, så nå kunne jeg endelig senke skuldrene mine inn mot neste dag.

I alle internasjonale turneringene «Hyper» har deltatt i, har det nesten blitt en ting at han ryker ut i gruppespillet. Han forteller om en stor lettelse av å endelig ha brutt barrieren.

– Det var en utrolig deilig følelse, spesielt etter den dårlige starten jeg fikk på turneringen. Jeg visste at med 3-2 så blir sjansen stor for at jeg møter en som gikk ut med 5-0. Dette ga meg tid til å forberede meg mentalt.

LES OGSÅ: Nordavind havnet i dødens gruppe

– Dessverre ble det han som scoret først

I sluttspillet møtte Myhrhaug Kristiansen en kjenning i den franske spilleren «Dylo», som han har spilt mot i landslagssammenheng. Franskmannen hadde underveis i sveitsisk format vist at han var i storform, og blant annet slått Hashtag «Tom», som er rangert som nummer to i verden på PS4. Dette sa «Hyper» om den jevnspilte 8-delsfinalen:

Les også
Anmeldelse: FIFA 20

– Jeg fikk en tidlig ledelse som ga meg den beste starten jeg kunne fått. Så jeg tenkte at jeg bare var nødt til å være kynisk, fordi jeg visste at «Dylo» var utrolig god og tålmodig med oppbyggingen av spillet sitt. På slutten av kampen så fikk han dessverre målet sitt, og jeg følte at jeg hastet meg litt for mye i forsvar på angrepet hans. Det var jo selvfølgelig kjipt å slippe inn så sent inn i kampen, men jeg var bare nødt til å nullstille meg. Andre kampen var utrolig jevn, og det var 0-0 helt frem til ekstraomganger. Dessverre ble det han som scoret først, og jeg måtte jage ballen i resten av ekstraomgangene. Når han i tillegg er veldig god med ballen så ble det alt for vanskelig å få noe ut av kampen. Jeg føler at dette var en kamp hvor jeg fort kunne endt med å vinne. Det var en veldig jevn kamp, men alt i alt så er jeg storfornøyd med hvordan jeg spilte.

LES OGSÅ: «Johans» forlater Ranheim - bader i tilbud fra andre klubber

– Jeg er så utrolig glad for at andre håper på suksess for meg

Lagkamerat «Arko» (til høyre) fulgte Myrhaug under hele turneringen.
Sindre Stien/Nordavind

Underveis i turneringen fikk nordmannen mye ros og støtte i sosiale medier. Noe han forteller han setter stor pris på

Jeg fikk med meg all støtten, og det var ikke ett kompliment jeg ikke har gått glipp av. Jeg er så utrolig glad for at andre håper på suksess for meg og det bare gjør at jeg får lyst til å bli enda bedre og skarpere. Lagkameraten min i Nordavind, Arkan, streamet kampene mine på Twitch med broren sin i tillegg, og det var utrolig gøy å se det i etterkant. Jeg har ikke noe annet å si enn at jeg er utrolig glad for all støtten.

Etter en svært hektisk måned for Nordavind-spilleren har han nå fått blod på tann etter det imponerende resultatet i helgens turnering. Han akter ikke å ta foten av gasspedalen helt ennå:

– Akkurat nå ser det ut til at jeg har sikret VM-sluttspill, som de 60 beste i verden kommer til. Etter denne turneringen så ender jeg opp på 25. plass. Det er kvaliker til både FUT Champions Cup 5 og Echampions League denne måneden, så jeg skal prøve å få det beste ut av de kvalikene. Til syvende og sist så er det topp 16 på rangeringen alle proffspillere vil komme til på slutten av sesongen. Det blir spennende tider fremover hvertfall, det skal sies. Jeg håper også på flere nordmenn, for å sette Norge litt mer på kartet, avslutter han.

Siste fra forsiden