FIFA 19 FUT Champions Cup

Norske «Hyper» yppet seg mot verdenseliten i FIFA

Røk ut av gruppespillet med nød og neppe i siste avgjørende kamp.

Magnus «Hyper» Myhrhaug Kristiansen
Joe Brady/Gfinity

Nordavinds Magnus «Hyper» Myhrhaug Kristiansen er den første nordmannen noensinne til å kvalifisere seg til en internasjonal FIFA-turnering. Myhrhaug Kristiansen har kanskje helt siden Norgesmesterskapet i 2018 blitt sett på som den beste spilleren i Norge, og i februar klarte han endelig å kvalifisere seg til en stor turnering.

SLIK VAR TURNERINGEN FOR «HYPER»

Vis mer

Kamp 1: «MoAuba» - «Hyper» (5-3)
Kamp 2: «DaniFink» - «Hyper» (2-7)
Kamp 3: «Hyper» - «tuga810» (4-6)
Kamp 4: «rainesuaL» - «Hyper» (2-7)
Kamp 5: «Wolves Fifilza» - «Hyper» (3-2)

FUT Champions Cup April tok plass fra 5. til 7. april i London, 64 deltakere var til stede, på både Xbox og Playstation 4 og det var en premiepott på over 1,7 millioner kroner. Turneringen hadde sveitsisk format i gruppespillet, og vanlig sluttspill-format. Deltakerne spilte to kamper mot hverandre der sammenlagtresultatet telte for hvem som vant kampen. Vinneren av Playstation-finalen møtte vinneren av Xbox-finalen i en hovedfinale.

LES OGSÅ: Rivaliseringen i Eserien er allerede i gang

Tøft møte i første kamp

I den aller første kampen sin møtte Myhrhaug Kristiansen den tyske storspilleren «MoAuba» som er rangert som nummer sju i verden på Playstation.

Kampen endte 5-3 til tyskeren, men i følge NFF eFotball var «Hyper» nære på å skåre til 4-4. Hovedpersonen selv sa dette om kampen:

Magnus «Hyper» Myhrhaug Kristiansen
NFF efotball

Jeg visste jo selvfølgelig at den kampen skulle bli tøff og krevende, men jeg føler at jeg gjorde en god jobb med å presse ham. Jeg slapp dessverre inn tre mål på starten, men spilte mye bedre utover kampen. Så følelsen var egentlig veldig god, og jeg fikk en utrolig oppløftning for de neste kampene.

Landslagssjef Marius Hjerpseth sa seg enig i Myhrhaug Kristiansens uttalelser:

– Når man først skal delta i en turnering er det bare gøy å møte tøffest mulig motstand. Man lærer mest av å spille mot de beste. Magnus spilte meget bra, og gleder seg til revansjemulighet når Norge møter Tyskland i eNations Cup.

LES OGSÅ: Her er alt du må vite om lagene i Eserien

Overkjøring

I andre kamp knuste nordmannen tyske «DaniFink» hele 7-2, og sørget for at han sto med én seier og ett tap etter to spilte kamper.

Les også
Rocket League-semifinalene spikret etter dramatisk sisterunde

– Etter den 7-2 seieren, så var jeg utrolig letta over å ha holdt formen min fra første kamp. Jeg følte virkelig at nivået jeg spilte på var i likhet med toppnivået mitt. Så jeg så veldig fram til neste match, fortalte nordmannen.

Dominanse, men tap

Portugiseren «tuga810», som i skrivende stund var rangert som nummer fire i verden , gikk seirende ut i duellen etter to kamper «Hyper» dominerte. Sammenlagtresultatet ble 4-6 i portugiserens favør. Her følte Myhrhaug Kristiansen at motstanderens «feige» spillestil gjorde at kampen ble slik den ble.

– Jeg visste på forhånd at motstanderen jeg møtte var en veldig «feig» spiller, men jeg var forberedt på det, og følte at jeg spilte mye bedre enn det jeg hadde trodd på forhånd. Det var et punkt hvor jeg leda 3-1 mot han også, men selvfølgelig så klarte jeg å rote det bort. Den andre kampen hadde jeg jo bare uflaks. Han skårte fem mål på fem skudd, mens jeg skårte ett mål på elleve skudd. Han kom bort til meg og sa at han ikke fortjente å vinne etter kampen. Dette var en veldig frustrerende kamp, men sånn er det. Han var en veldig dyktig og klinisk spiller, det skal han ha.

Landslagssjef Marius Hjerpseth
NFF

Hjerpseth var igjen på lik linje med spilleren sin og sa dette om kampen:

– Vi visste at det kom til å bli en veldig vanskelig kamp. På et tidspunkt ledet vi med to mål, men så glapp det. Magnus beviste at han er god nok til å spille jevnt mot verdens beste spillere, så det kan han være stolt av.

Overkjøring

Myhrhaug Kristiansen lot ikke resultatene komme innpå seg. 1-2 etter tre kamper var absolutt godkjent og «rainesuaL» fra Indonesia var motstander i kamp nummer fire. Nordmannen vant begge kampene og sikret 7-2 sammenlagt. En fantastisk prestasjon av unggutten som sa dette etter kampen:

– For å være helt ærlig, så hadde jeg aldri hørt om han jeg møtte på forhånd, men jeg forberedte meg fortsatt på at dette kunne bli en tøff match. Han skåret i tillegg veldig tidlig i kampen, men jeg klarte heldigvis å komme tilbake og få en storseier.

Femte kamp

I den siste og avgjørende kampen møtte Myhrhaug Kristiansen brasilianske «Wolves Fifiliza», som også er høyt oppe på Global Series-rankingen. Nordavind-spilleren har altså da møtt tre av de femten beste spillerne i verden i jakten på sluttspillet. Det endte opp med én seier til brasilianeren og et uavgjortresultat, noe som gjorde at «Wolves Fifiliza» gikk videre til sluttspillet. Myhrhaug Kristiansen var skuffet etter tapet, men var ved godt mot da han innså hvor stort det egentlig var

– Bare det å få to seire på fem kamper mot de beste i verden var noe jeg aldri hadde sett for meg. Så det ga meg en veldig god følelse. Nervene var selvfølgelig der, men det er meningen at det skal være mye nerver når du er med i et slik event. Så jeg var klar for alt.

Å debutere i en FUT Champions Cup med disse resultatene er vanvittig bra og Myhrhaug Kristiansen møtte tre av de aller ypperste spillerne i hele verden. «Hyper» er i etterkant av turneringa for første gang inne blant de 100 beste spillerne i verden på Playstation.

LES OGSÅ: Gruppene i Eserien er klare

Prestasjonen denne helga lover bra for hva vi har i vente når Magnus Myhrhaug Kristiansen og Anders Rasmussen representerer Norges FIFA-landslag i eNations Cup neste helg.

Landsslagsjefen hadde dette å si om den kommende turneringen:

Anders Rasmussen og Magnus Myhrhaug Kristiansen
NFF efotball

– Magnus og Anders skal representere Norge i aller første eNations Cup. Vi samles på Santander Arena på onsdag for å forberede oss, før vi drar til London på fredag. Vi er plassert i samme gruppe som Sverige, Brasil, Tyskland og Argentina, så dette blir vår tøffeste utfordring så langt, men det gleder vi oss til. Vi tar én kamp om gangen, og skal gjøre det vi kan for å gå videre til finalerundene. Jeg vil også nevne resten av gutta på landslaget, som er en viktig del av forbredelsene; Arkan, Sondre, Georg og Chris. De skal debutere i Eserien om noen få dager, og jeg ønsker alle sammen lykke til.

Turneringen varer fra 13. til 14. april og sendes på EA sin Twitch-kanal »

Siste fra forsiden