Sunlight - Krillbite Studio

Norske Krillbites neste spill er som et tredimensjonalt maleri du kan utforske

Sunlight skal bruke 3D-lyd, kormusikk og ekspresjonisme til å skape en meditativ spillopplevlese.

Norske Krillbite Studio har lagt frem sitt neste prosjekt, Sunlight. Som med forgjengerne Among the Sleep, Mosaic og The Plan virker det som om spillet tar sikte på å legge fokus på å utforske og oppleve en vakker spillverden.

Du kan se en trailer over, og et knippe skjermbilder i galleriet under artikkelen.

Etter alt å dømme er opplevelsen temmelig kort, på rundt 30 minutter, og slippes allerede 14. januar på Windows via Steam og itch.io. Fra før av vet vi også at Sunlight skal bli en slags oppfølger til det korte spillet The Plan, selv om vi ikke vet helt hvordan de to henger sammen.

– Sunlight er et kort, tankevekkende utforskningsspill med en livsglød. Reis inn i en ubesudlet skog, ledsaget av trærenes harmoniserende hvisking. Hvert tre har ulike stemmer, kjønn og dialekter, som snakker som én, står det i beskrivelsen på Steam.

Utviklerne forteller at de har hentet inspirasjon fra ekspresjonistiske malere som Edvard Munch, og at opplevelsen skal føles ut som å utforske et tredimensjonalt maleri. Lydbildet skal omkranse spilleren, og sammen med musikk komponert av Pjotr Tsjajkovskij og fremført av Kammerkoret Aurum skal dette utgjøre en meditativ historie.

Krillbite Studio er mest kjent for skrekkspillet Among the Sleep som ble sluppet i 2014. Deres nyeste prosjekt, Mosaic, kom på tampen av 2019, og høstet relativt god mottagelse. For tiden jobber studioet med flere nye prosjekter: Fruitbus som har en planlagt lansering i 2022, og et spill som ikke er annonsert ennå.

LES OGSÅ: Vår anmeldelse av Mosaic »

Siste fra forsiden