Krillbite

Tobias Kaasa Fossheim blir Krillbites nye daglige leder

Forlater produsentjobben i Revolution Software for å lede Mosaic-studioet.

Tobias Kaasa Fossheim skal lede Krillbite.
Privat

Fra midten av august skal Tobias Kaasa Fossheim bli daglig leder i Krillbite Studio. Det forteller selskapet i en pressemelding.

Fossheim har de siste par årene jobbet som produsent for Revolution Software i England – studioet som nettopp slapp Beyond a Steel Sky. Han har også erfaring fra den norske spillbransjen etter å ha jobbet i Megapop, og har også tidligere jobbet med å utvikle digitale opplevelser i firmaet Siserone.

– Krillbite har vist seg som et av Norges mest unike spillstudioer, med imponerende utgivelser bak seg og nye spennende prosjekter allerede i gang. Jeg er stolt over å ha fått ansvaret for å lede dette talentfulle teamet, og jeg gleder meg til å ta fatt på arbeidet med å stake ut kursen fremover sammen med selskapet, forteller Tobias Kaasa Fossheim.

Tar over for bransjeveteran

Fossheim overtar daglig leder-stillingen fra Jon Cato Lorentzen, som har ledet Krillbite siden 2015. Den velkjente bransjeveteranen forsvinner nå ut av spillbransjen etter 25 år, og går inn i det offentlige som avdelingsdirektør i Oslo Origo.

Fossheim tar over jobben etter Jon Cato Lorentzen.
Bjørnar Frøyse

– Jeg takker av etter fem fantastiske år i Krillbite der vi har utviklet oss masse som spillstudio. Jeg er stolt over at vi kom i mål med spillet Mosaic som vi lanserte høsten 2019, at vi har etablert oss på masse ledende spillkonsoller og at vi fortsatt er en av de toneangivende spillutviklerne i Norge, sier Lorentzen.

Krillbite Studio er mest kjent for skrekkspillet Among the Sleep som ble sluppet i 2014. Deres nyeste prosjekt, Mosaic, kom på tampen av fjoråret, og høstet relativt god mottagelse. For tiden jobber studioet med flere nye prosjekter: The Plan 2, som etter planen skal slippes i høst, og Fruitbus som har en planlagt lansering i 2022. I tillegg er de i gang med et hemmelig prosjekt som ikke er offentliggjort ennå, ifølge nettsidene til Norsk filminstitutt.

LES OGSÅ: Vår anmeldelse av Mosaic »Siste fra forsiden