Jon Cato Lorentzen

Bransjeveteran Jon Cato Lorentzen har fått jobb utenfor spillbransjen

Den kjente spillprofilen skifter beite.

Jon Cato Lorentzen sier adjø til spillbransjen.
Bjørnar Frøyse

Etter mange år i ulike stillinger i spillbransjen i Norge forlater Jon Cato Lorentzen nå spillbransjen. Det var Pressfire som først meldte om overgangen.

Lorentzen har kanskje vært kjent som en av landets mest profilerte spillkritikere, blant annet som spillanmelder i Aftenposten, samt redaktør og skribent for flere nisjenettsteder og magasiner.

– Etter å ha jobbet med dataspill, spillkultur og i den norske spillbransjen i 25 år, følte jeg meg rimelig klar for nye utfordringer. I disse årene har jeg forsøkt å løfte dataspill som kulturuttrykk gjennom mine mange mediejobber. Jeg har arrangert quiz, festivaler, foredrag, paneldebatter og utstillinger om dataspill, og nå de siste fem årene jobbet med å utvikle, produsere og gi ut dataspill. Det har vært en eventyrlig reise for meg, som startet hjemme på rommet mitt i Harstad der jeg stort sett leste spillblader og spilte dataspill døgnet rundt og drømte om å en eller annen gang kunne leve av hobbyen min, sier Lorentzen om beiteskiftet til Gamer.no.

– Rart å ikke jobbe med dataspill

Fra 2015 har Lorentzen vært daglig leder i spillutvikleren Krillbite Studio, som i fjor ga ut spillet Mosaic. Nå forlater han selskapet for å jobbe med digitaliseringsprosjektet Oslo Origo i Oslo kommune.

– I Oslo Origo skal jeg jobbe med firmakultur, utvikling av ansatte, kommunikasjon og merkevarebygging. Mye av det samme jeg har jobbet med i Krillbite og i mange av mediejobbene mine, men i et langt større omfang og med en viktig samfunnsoppgave i bunnen. Det kommer til å bli litt rart å ikke skulle jobbe med dataspill, men samtidig veldig gøy å kunne bruke all kunnskapen jeg har ervervet meg opp gjennom årene med et nytt fokus, sier han om den nye jobben til Gamer.no.

Selv om Lorentzen forlater bransjen vil spillinteresserte kunne se ham i forskjellige spillsituasjoner fremover likevel. På hobbybasis driver han nettsiden og podcasten Lolbua sammen med et knippe andre, og den populære månedlige spillquizen på utestedet Tilt i Oslo skal fortsette som før.

Vi bør også nevne at Lorentzen har levert tekster til Gamer.no tidligere på frilansbasis.

Siste fra forsiden