Mosaic - Apple Arcade

Norske Mosaic blir lanseringsspill på Apple Arcade

Nok et norsk spill slippes først på Apples nye tjeneste.

Krillbite Studio

Fredag morgen melder Krillbite Studio at deres kommende spill, Mosaic, blir et lanseringsspill for Apple Arcade. Det betyr at det norske spillet til studioet bak Among the Sleep først blir å se på iOS, iPadOS, tvOS og Mac, for dem som velger å abonnere på Apples nye tjeneste.

Akkurat hvilken dag spillet skal slippes er ikke risset inn i primstaven ennå, men Krillbite-sjef Jon Cato Lorentzen forteller til Gamer.no at det er i lanseringsvinduet. Det kan bety alt fra 19. september til noen dager eller uker senere.

– Det er litt opp til Apple når de ønsker å slippe spillene som er med i Apple Arcade, men jeg regner med at Mosaic er ute i løpet av de neste ukene. Nå har vi flyttet fokus tilbake på de andre formatene vi skal ut på, så vi håper å få spillet klart og lansert til konsoller og Windows så fort som mulig etter det lanserer på Apple Arcade, forteller Lorentzen.

Slippes senere til andre plattformer

Mosaic.
Krillbite Studio

Mosaic så langt har vært myntet på PlayStation 4, Xbox One og PC, og Krillbite forsikrer i innlegget at versjoner av spillet til disse plattformene fremdeles ligger på arbeidsbenken. De skal slippes innen utgangen av 2019.

For å ferdigstille Apple-versjonen har Krillbite fått hjelp av Hyper Games, som har erfaring med mobile plattformer med blant annet plattformspillet Eggggg.

Mosaic slår dermed følge med Skate City – et annet norsk spill som skal få sin debut på Apple Arcade.

Mosaic handler om en person som lever et grått og rutinepreget liv i en kald by, som snytt ut av dystopisk litteratur. Det rutinepregede livet tar brått slutt, etter at noe nytt skjer. Akkurat hva dette noe er vil Krillbite holde hemmelig enn så lenge.
Som med studioets første spill – skrekkeventyret Among the Sleep fra 2013 – skal Mosaic ha et fokus på stemning og historieformidling.

Vi fikk prøvd Mosaic for en stund siden.
LES SNIKTITT: En dyster verden som veksler mellom melankoli og lysglimt »

Siste fra forsiden