Gratisspill fra norske Krillbite

Skaperne av Among the Sleep gir oss et spill der vi får spille en flue.

Den Hamar-baserte spillutvikleren Krillbite har allerede fått mye internasjonal oppmerksomhet på grunn av det lovende grøsserspillet Among the Sleep. Men de har også andre jern i ilden, og annonserte nylig at de vil lansere gratisspillet The Plan neste måned. Spillet kommer til Windows, OSX og Linux, og er et todimensjonalt utforskningseventyr der du får rollen som en flue. The Plan vil by på en kort og eksperimentell spillopplevelse.

– Selv om vi jobber veldig aktivt med utviklingen av Among the Sleep for tiden, bruker vi også litt tid på å leke oss med små sideprosjekter i blant. Vi synes det er viktig å holde hodet aktivt ved å utforske nye ideer. I tillegg gir det mye kunnskap som vi kan ta med oss tilbake til hovedprosjektet Among the Sleep, sier Krillbites Adrian Tingstad Husby til Gamer.no.

Han fortsetter:

– The Plan er et slikt prosjekt, et kort eksperimentelt dataspill der vi har prøvd å finne et kreativt spill-alternativ til de som kanskje ikke spiller så mye til vanlig og/eller har lite tid. Vi har valgt å slippe det gratis, både fordi det er såpass lite, og fordi vi vil at dørstokken for å spille det skal være så lav som mulig. Vi ser på det mer som et eksperiment enn et salgsprodukt.

Krillbite ønsker ikke å gå ut med spesielt mye informasjon om spillet, nettopp fordi det er et såpass lite spill at de er redde for å si for mye og dermed ødelegge litt av spillernes opplevelse når. De har imidlertid lagt ut en kort teaser-video, som viser en stemningsfull presentasjon ikke helt ulik den vi husker fra det danskutviklede Limbo. Spillet blir klart for nedlasting den 10. februar.

Bzzzz!

Vi tok forøvrig en titt på Hamar-studioets hovedprosjekt, Among the Sleep, sent i fjor. Da tydet alt på at dette førstepersonseventyret kan bli en av årets skumleste spillopplevelser:

– Selv om monsteret kun viste seg mot slutten av den drøyt tjue minutter lange demonstrasjonen var jeg mer eller mindre vettskremt fra start til slutt, og dette vitner om utviklere som vet hva de driver med, skrev Espen Jansen i sniktitten sin.

Les også: Norsk grøsser tar verden med storm
Les også: Sniktitt: De norske indie-spillene

Siste fra forsiden