«NicoThePico» forlater Fnatic

Norske «NicoThePico» trer av som Fnatics hovedtrener

– Det var et ekstremt vanskelig valg, men jeg ønsker det beste for laget og organisasjonen.

Michal Konkol

Eventyret i Fnatic er over for norske Nicholas «NicoThePico» Korsgård. Han ble under vårsesongen i fjor plukket opp som hovedanalytiker for Origen, der han noen måneder senere tok over som hovedtrener. Oppholdet i Origen ble avsluttet etter at laget ikke presterte til forventningene, der Korsgård ble erstattet med spanske Alvar «Araneae» Martín.

Kort tid etter kontrakten med Origen ble brutt, ble Korsgård ansatt som assisterende trener i Fnatic. Noen få uker etter han ble tatt inn som assisterende trener, tok han over for Luis «Deilor» Sevilla som lagets hovedtrener. Nå er fremtiden usikker.

Nødvendig endring

– Jeg valgte å tre av som trener fordi jeg hadde en generell følelse at det var behov for endring. Med dette håper jeg at presset på laget vil lette slik at spillerne kan fokusere på å nå sluttspillet. Det var et ekstremt vanskelig valg, men jeg ønsker det beste for laget og organisasjonen. Det var ikke den optimale løsningen, men det var den eneste muligheten for å gjøre en nødvendig endring, sier Korsgård til Gamer.no.

Fnatic har hver sesong klart å komme seg til sluttspillet. Denne gangen ser det mørkere ut. Laget ligger på en delt tredjeplass i gruppe A med ROCCAT. Begge lagene har vunnet fem kamper denne vårsesongen, og har en utfordrende uke foran seg. Fnatic har to sjanser til å sikre seg en seier ettersom de spiller både G2 og Misfits denne uken – som ligger på første og andreplass. ROCCAT derimot, har allerede bekjempet Misfits, men spiller også G2 denne uken.

Nicholas «NicoThePico» Korsgård står nå uten lag.
Amalie Marie Reisvaag

– Laget vi er og laget du har sett på scenen er to helt forskjellige lag. Den vanlige sesongen betyr så lite, og alt du gjør hele sesongen er egentlig å bygge opp laget til sluttspillet. De siste ukene har vi hatt en bedre sceneprestasjon enn tidligere, spesielt i serien mot Unicorns of Love, der vi var nær en seier men dessverre ikke klarte å ro oss i mål. Prestasjonen var fortsatt bra men det er demotiverende for spillerne å ikke vinne kamper som disse, sier Korsgård.

Korsgård mener at laget trenger å bli mer samspilte, og at de må jobbe for å bli bedre som et lag.

– Jeg tror at laget trenger å knytte seg mer sammen og jobbe mot samme mål, noe jeg tror har lettere for å skje i sluttspillet. De trenger å fokusere på å beholde en god atmosfære og holde motivasjonen oppe. Mesteparten handler bare om disiplin, sier nordmannen

Korsgård sier til Gamer.no at han sikter på å bli værende i LCS, og at han aller helst ønsker å bli i Europa, men at han kommer til å vurdere alle mulighetene han har.

– Jeg kommer til å ta det valget som blir best for meg for sommersesongen. Frem til da er jeg usikker på hva jeg skal gjøre, men blir muligens å jobbe freelance innen coaching.

Vil savne Fnatic

Nordmannen sier at han kommer til å savne tiden i Fnatic, og at han aldri har opplevd lignende i noen annen organisasjon.

– Fra første dag i Fnatic føltes det virkelig som å tre inn i en profesjonell organisasjon som har orden på tingene sine. Du føler at du blir tatt vare på og at du blir hørt. Dette er noe jeg ikke følte i Origen. Jeg merket godt forskjellen på erfaringen til organisasjonene, og det var svært merkbart at Origen var en nystartet organisasjon med en uferdig infrastruktur. Jeg kommer til å savne Fnatic, men ser også at noen av de andre organisasjonene begynner å tilnærme seg det samme nivået.

Korsgård spilte selv med Fnatics midlaner Rasmus «Caps» Winther under tiden som profesjonell spiller for den britiske organisasjonen Enigma. Han så allerede da potensialet til den unge dansken.

– Høydepunktene fra denne sesongen må ha vært den første kampen vi spilte i LCS mot G2. Det var «Caps’» første kamp, og han hadde en overraskende bra prestasjon. Gleden av å dele den opplevelsen med ham var uforglemmelig, spesielt siden jeg har kjent ham så lenge, og ga ham muligheten for å være en del av laget, sier Korsgård.

– Hvordan var det å jobbe med veteranspillere som Martin «Rekkles» Larsson og Paul «Soaz» Boyer?

– «Rekkles» er en av de mest disiplinerte personene jeg har møtt. Han står opp samme tid hver dag, trener, og virker som en person som har orden på livet sitt i forhold til de rutinene han har. Han er åpen for konstruktiv kritikk og for å lære nye ting. Han er ivrig til å forbedre seg, og det skinner tvers igjennom ham, sier nordmannen.

– «Soaz» er ikke like disiplinert, men han har en rolig og behagelig personlighet som gir mye til laget. Han er en omtenksom person som jobber hardt for å få personene rundt seg til å føle seg bra. Han er lett å jobbe med fordi han sier ting som det er, og hjelper med å løse situasjoner som oppstår, avslutter Korsgård.

Les også
Valset over finalefavoritten

Siste fra forsiden