Red Bull Wololo V - Age of Empires 2

Norske Ørjan vant stor Age of Empires-turnering

– Vi er to norske spillere blant de 10-15 beste i verden, forteller turneringsvinner Ørjan «TheViper» Larsen.

Ørjan «TheViper» Larsen stakk av med førsteplassen i Red Bull Wololo V.
Julian Schilase/Red Bull Content Pool

Forrige uke startet Red Bull Wololo V, en av de største Age of Empires 2-turneringene som går i løpet av ett år. Der var både Ørjan «TheViper» Larsen og Morten «MbL» Levernes med blant de 14 deltakerne. Levernes tapte i semifinalen, og fikk dermed en tredje/fjerdeplass. Larsen stakk av med seieren i turneringen, og fikk med seg en premie på godt over 230 000 norske kroner.

LES OGSÅ: Derfor har Age of Empires II markert seg som et klassisk strategispill

Larsen forteller at han har en lang historie i Age of Empires, og at hans far var nøkkelen.

– Jeg er en 29 år gammel mann fra Skjervøy i Nord-Troms. Ble introdusert til Age of Empires 2 av min far som ung, men begynte å spille ordentlig sent i 2009. Ble blant de beste i 2011 og har blitt sett på som den beste siden 2012. Vunnet mesteparten av de store turneringene fram til det siste året. Har slitt med en svulst i høyre håndledd de siste to årene, og har derfor ikke hatt like stor suksess i år som tidligere.

LES OGSÅ: Age of Empires IV inviterer til åpen testrunde i helgen

– Jeg har vel vært en ganske komplett spiller

Ørjan «TheViper» Larsen med det unike trofeet sitt.
Privat

Larsen forteller litt om veksten spillet har hatt de siste årene.

– Spillet har hatt enorm vekst siden Age of Empires 2: Definitive Edition ble gitt ut i 2019. Vet ikke hvor stort det er til sammenligning med andre e-sporter, men vi er to norske spillere blant de 10-15 beste i verden, jeg og Morten «MbL» Levernes.

«TheViper» forteller litt om hemmeligheten bak hans langvarige suksess.

– Jeg har vel vært en ganske komplett spiller. God i alle spillets faser, på alle kartene og modusene. Men i hovedsak har valgene mine blitt trukket fram som forskjellen i de store seierne opp gjennom årene, sier Larsen.

Red Bull Wololo V har så langt i 2021 vært den største turneringen innen Age of Empires. Larsen er meget fornøyd med å endelig ha sikret en stor seier igjen, og det i Heidelberg Slott i Tyskland.

– Har vunnet litt andre turneringer i 2021, men dette var den første store i 2021. Har vunnet alt av andre turneringer før, men Red Bull Wololo har jeg ikke vunnet, så det var ganske spesielt og deilig å endelig vinne. Spesielt når det var på LAN og spilt i et ekte slott, med en veldig stor premiepott. Trofeet er ganske kult og, så er veldig happy med seieren.

LES OGSÅ: Age of Empires IV slippes til høsten – får nye sivilisasjoner og kampanjer

Les også
– Dersom vi klarer å unngå berg-og-dalbane-spøkelset så vinner vi

– Tror de fleste av oss vil gi fireren et forsøk

Larsen fikk tildelt trofeet fra en velkledd herremann.
Julian Schilase/Red Bull Content Pool

Red Bull Wololo-turneringen spiller på et populært og velkjent uttrykk fra spillet. Dette synes Larsen er veldig gøy.

– Wololo er jo den mest kjente lyden fra spillet, så er jo bare gøy at det brukes til å brande en turnering. Folk som ikke vet at Age of Empires fortsatt gjør det så sterkt kjenner igjen Wololo med en gang.

I løpet av høsten dukker jo Age of Empires 4 opp. På spørsmål om det kommer til å erstatte Age of Empires 2, eller om de fortsetter med det gamle så er Larsen litt usikker.

– Tror de fleste av oss vil gi fireren et forsøk. Har vært med å prøvespilt det i noen år allerede. Ble invitert til Canada og Relic studios for å høre på deres syn og dele input og feedback helt tilbake i startfasen. Det blir nok et morsomt spill, men jeg har fortsatt litt tvil på hvor konkurransedyktig spillet blir. Akkurat nå spår jeg at det blir litt mer «casual», så blir fort å spille begge. Mest sannsynlig så blir nok konkurransene i toeren.

LES OGSÅ: Age of Empires IV kommer i oktober

Nå skal nordmannen bygge seg hus, og da kommer premiepengene godt med.

– Vurderer å bygge hus her i Leipzig, så premiepengene slenges vel mest sannsynlig i potten der, avslutter Larsen.

Siste fra forsiden