Age of Empires 4

Age of Empires IV slippes til høsten – får nye sivilisasjoner og kampanjer

Se mer av det kommende strategispillet.

Det er godt over et år siden vi fikk vårt forrige glimt av Age of Empires IV. Siden den gang har det vært temmelig knyst fra utviklerne i Relic Entertainment, men under et fan-arrangement i helgen fikk spillet en ny presentasjon. Her fikk vi blant annet se litt av en av kampanjedelene i spillet, samt mer av sivilisasjonene man kan spille.

Spillet slippes til PC på høstparten av året, og kommer til Game Pass ved lansering. Du kan se en ny trailer øverst.

Fire kampanjedeler

Video som viser litt av Norman-kampanjen. (Video: Xbox)

Age of Empires IV skal ha fire kampanjedeler, alle satt til forskjellige historiske begivenheter slik som i tidligere spill. I denne omgangen fikk vi en smakebit av Norman-kampanjen, som du selv kan se til høyre. Her følger vi konflikten mellom kong Harald Godwinson og Vilhelm I av England, bedre kjent som Vilhelm I Erobreren. Blant annet dukker Slaget ved Hastings fra 1066 opp.

Ved lansering skal man kunne velge mellom åtte forskjellige sivilisasjoner, blant annet nykommere som Indias Delhi-sultanat og Kina. Førstnevnte skiller seg blant annet ut med store krigselefanter. Relic har fokusert på å gjøre sivilisasjonene så ulike som mulig, og nevner blant annet den mongolske vrien der spilleren kan flytte hele byer og slå seg ned andre steder.

LES OGSÅ: Derfor har Age of Empires II markert seg som et klassisk strategispill. Tilbakeblikk på Age of Empires II »

Siste fra forsiden