Age of Empires gjenoppstår snart i ny visuell drakt

Age of Empires: Definitive Edition har fått dato.

Til stor glede for fans av strategispillserien Age of Empires ble det kunngjort på E3 i fjor at det første spillet i serien skulle få en kraftig oppussing, men uten at vi fikk en dato. Nå har Microsoft endelig kunngjort datoen, og heldigvis for fansen blir ikke ventetiden lang.

Age of Empires: Definitive Edition, som den oppussede utgaven heter, slippes globalt til Windows-plattformen den 20. februar. Traileren fra fjorårets E3-messe ser du øverst.

Den nye versjonen har gjennomgått en full visuell overhaling fra grunnen av og kan blant annet skilte med støtte for 4K-oppløsning og en rekke andre grafiske forbedringer.

Nyinnspilt musikk

Microsoft

I tillegg har all musikk i spillet blitt spilt inn helt på nytt, og det har også blitt lagt til fortelling til hvert kampanjeoppdrag i spillet. Ikke minst vil man få muligheten til å spille over nettet, og utvikleren har også forbedret redigeringsfunksjonen som lar deg lage oppdrag på egen hånd.

Age of Empires er sanntidsstrategispill som foregår i historiske settinger. Det første spillet ble lansert i 1997, så spillet som nå pusses opp er altså hele 20 år gammelt. Det er dermed eldre enn Gamer.no, men de andre spillene i serien fikk god mottakelse her på verket, inkludert Age of Empires III, Age of Empires II HD og DS-spillet Age of Empires: The Age of Kings.

I forbindelse med Gamescom-messen i fjor ble for øvrig Age of Empires IV kunngjort, uten at dette ennå har fått en dato, og nyversjoner av både Age of Empires II og III skal også være underveis.

Mer interessert i skytespill? Den neste Battlefield 1-utvidelsen har nå blitt kunngjort »

Siste fra forsiden