Her er Age of Empires IV

Microsoft kunngjorde et nytt innslag i strategiserien – og tre oppussingsprosjekter.

Den klassiske strategiserien Age of Empires feirer sitt 20-årsjubileum i år, noe Microsoft Studios har ønsket å markere. På denne ukens Gamescom-messe i Køln dedikerte utgiveren derfor en hel time til å feire seriens historie, men også for å rette blikket fremover.

Age of Empires IV er seriens første hovedspill siden 2005.
Microsoft Studios

Mot slutten av showet kom kunngjøringen av Age of Empires IV. Seriens første hovedspill siden Age of Empries III fra 2005 ble avduket med en trailer med forskjellig konseptkunst – som du kan se over – men noen skikkelige detaljer fikk vi ikke.

Spillet utvikles av Company of Heroes- og Dawn of War-studioet Relic Entertainment, og blir tilgjengelig på Windows 10. Microsoft nevnte ikke noe om lanseringsdato.

Mer oppussing

Tidligere i showet slapp Microsoft en ny trailer og lanseringsdato for oppussingsprosjektet Age of Empires: Definitive Edition. Nyversjonen av det snart 20 år gamle spillet ankommer Windows 10 om to måneder – nærmere bestemt 19. oktober.

Se Gamescom-traileren for Age of Empires: Definitive Edition. (Video: Microsoft)

Som annonsert under E3 2017 byr Age of Empires: Definitive Edition på 4K-oppløsning, en nyinnspilling av det klassiske lydsporet og et forbedret brukergrensesnitt. Hvordan det hele tar seg ut kan du se i traileren til høyre.

Som så ofte med oppussingsprosjekter er det vanskelig å gi seg med bare ett, og Microsoft annonserte i tillegg nyversjoner av Age of Empries II og Age of Empires III. Stor mer enn at spillene skal lages fikk vi riktignok ikke vite, men utvikleren lover å dele mer informasjon etter hvert.

LES OGSÅ: Tilbakeblikk på Age of Empires II »

Siste fra forsiden