FaceIt Major London på NRK - Counter-Strike: GO

NRK sender finalehelgen i FaceIt Major London

Du kan være med som publikum om du melder interesse.

Håvard «rain» Nygaard og FaZe er blant favorittene til å vinne major-turneringen.
Starladder

Tirsdag annonserte NRK at de skal sende semifinalene og finalen i FaceIt Major London neste helg. Dette gjør de i Studio 2 på Marienlyst, og ønsker å få med seg publikum gratis. Alle kan melde seg på som publikum om de ønsker dette. Rikskanalen sender både lørdag og søndag. Det er plass til 56 tilskuere.

Publikum vil få en storskjerm de kan se turneringen på mens kampene pågår.

Ønsker å satse videre på e-sport

NRK forteller i en e-post til Gamer.no at grunnet vannskillet, kan ikke kanalen sende på NRK før klokken 21:00. Turneringen streames på NRK.no. Vannskillet er et tidspunkt som angir grensen for når visse bildeprogrammer kan sendes på TV.

Skjermbilder fra sendingen under ESL Pro League i fjor.
NRK TV

Sendingen blir lik den som NRK hadde i forbindelse med ESL Pro League i desember 2017, både i stil og personell. Andreas Hagen, Halvor Gulestøl, Simen Aas Henriksen, Benedichte Breistøl, Niklas Baarli og Jonas «bsl» Alsaker Vikan er med som gjester. Henriksen og Gulestøl vil være kommentatorer.

NRK forteller at dette er en videre satsing av det de gjorde i fjor, og at de har planer om å gjenta bedriften neste år.

– Ja, dette bygger videre på denne satsingen. ESL Pro League Odense i fjor var en stor suksess og planen er å fortsette med e-sport. Per nå er planen at vi også dekker to store turneringer neste år, men det er usannsynlig at begge disse vil være CS:GO, vi vil gjerne vise publikum andre e-sporter i tillegg.

NRK sender også et team til London, som vil være til stede under hele turneringen og rapportere hjem til studio i Marienlyst.

Siste fra forsiden