NRK - LL35-søksmål

NRK tapte søksmål om gaminghuset LL35

Statskanalen fikk avslag på millionkravet for vannskader på huset.

Erling Rostvåg/Good Game

Tidligere i år skrev vi om NRKs søksmål mot den tidligere eieren av gaminghuset LL35. Statskanalen krevde en million kroner i erstatning for påståtte vannskader på huset, men har nå fått avslag i retten.

Som VG melder valgte Oslo tingrett å frifinne både husets tidligere eier og forsikringsselskapet som hadde ansvar for boligselgerforsikringen. I stedet ble NRK dømt til å betale over 470.000 kroner i saksomkostninger.

Gjennom søksmålet hevdet NRK at det hadde blitt nødt til å legge ut 915.582 kroner for reparasjon av to vannskader på huset. Tidligere eier Knut Wisting mente imidlertid å ha sitt på det tørre, og omtalte søksmålet som «dårlig gjort av NRK».

– Når jeg overlot bygget til NRK var alt i orden, tilstanden ble sjekket i bauger og kanter. […] Det var en vannlekkasje der i sin tid, men den ble utbedret og et overbygg ble anlagt. NRK fjernet overbygget, og vannlekkasjene har kommet etter det, uttalte Wisting den gang.

Totalt har statskanalen investert 40 millioner i LL35 – huset som benyttes som base for gamingprosjektet med samme navn. Gaminghuset som direktesender spilling, matlaging og annet døgnet rundt ble lansert i fjor, men har så langt vært en kontroversiell affære.

Blant annet har NRK fått kritikk for en uoversiktlig sendeplan, fyll på direkten og lite innhold. Kanalen forteller at seere til sammen bruker rundt 50.000 timer i uka på å følge LL35 på Twitch eller via NRKs nett-TV, med i gjennomsnitt 100 til 300 samtidige seere.

LES OGSÅ: Vi spurte biologiekspert: Hvor troverdig er soppinfeksjonen i The Last of Us? »

Siste fra forsiden