NRK - LL35

NRK krever én million for skader på gaminghuset LL35

Trekker husets tidligere eier for retten.

Erling Rostvåg/Good Game

Det var sommeren 2021 at NRK kjøpte huset som senere skulle bli kjent som LL35. Eneboligen på Ljan i Oslo var sentral for statskanalens gaming-/reality-TV-satsing, som først ble kunngjort i fjor, men ikke alt har gått helt etter planen.

Gaminghuset skal nemlig være vannskadet, og NRK går rettens vei for å få igjen litt av kjøpesummen på 16 millioner kroner.

Krever en snau million

Gaminghuset LL35.
Håvard Schei/NRK

Som Dagbladet melder ber NRK om om 915 582 kroner i erstatning fra husets tidligere eier, Knut Wisting, og selskapet Anticimix Forsikring. Sistnevnte skal hatt ansvar for eierskifteforsikringen knyttet til salg av huset.

– Det dreier seg om to vannskader, som vår entreprenør oppdaget og satte i gang utbedringsarbeider i vegger og på andre punkter i huset. Derav erstatningskravet, forklarte teknisk prosjektleder Geir Børdalen.

Verken Wisting eller Anticimex skal være videre bekymret for saken. I en uttalelse til Dagbladet beskriver Wisting situasjonen som «tullete», og mener at alt var i orden da NRK tok over huset.

– Dette synes jeg er dårlig gjort av NRK. At de gidder å holde på med dette synes jeg er tullete. […] Når jeg overlot bygget til NRK var alt i orden, tilstanden ble sjekket i bauger og kanter. […] Det var en vannlekkasje der i sin tid, men den ble utbedret og et overbygg ble anlagt. NRK fjernet overbygget, og vannlekkasjene har kommet etter det.

Det var i september at NRK først bekreftet søksmålet (via VG). Saken skal opp i Oslo tingrett 25. januar, og det er satt av tre dager til behandling av kravet.

Har investert 40 millioner

Siden lanseringen av LL35 i fjor har huset vært hjem for flere såkalte «streamere». Disse kan man følge hver dag, idet de spiller spill, lager mat, trener og pusler med andre aktiviteter.

Så langt har NRK investert 40 millioner i den omfattende satsingen. Av disse står huskjøp og oppussing for halvparten, mens 10 millioner har gått med til teknisk innkjøp av TV-utstyr. De resterende 10 millionene er en årlig utgift for drift av hele greia.

Til Dagbladet forteller NRK at seere til sammen bruker rundt 50 000 timer i uka på å følge LL35 på Twitch eller via NRK.

LES OGSÅ: Knallsterk åpning for The Last of Us-serien »

Siste fra forsiden