LL35 legges ned

NRK legger ned gaminghuset LL35

Har brukt 40 millioner kroner på prosjektet.

Slik så noe av LL35 ut på innsiden.
Erling Rostvåg, Good Game

NRK legger ned gaminghusprosjektet LL35. Det forteller LL35 selv på sin YouTube-kanal.

– Takk for nå! NRK har valgt å ikke fortsette å lage LL35. Det betyr at det ikke kommer mer fra oss her - bortsett fra en aller siste video neste uke, skriver redaksjonen.

NRKs eiendomssjef Harald Haugerud bekrefter til VG at det er over for spillprosjektet.

– Det har vært et krevende prosjekt, krevende infrastruktur og en betydelig grad av læring. Jeg kan bekrefte at det er slutt for den satsningen, sier han til avisen.

Planen nå er å selge huset i 2025. NRK forventer å gå i minus på husinvesteringen, men mye av det tekniske utstyret skal gjenbrukes.

I 2023 meldte Nordstrands Blad at statskanalen hadde brukt rundt 40 millioner kroner på prosjektet, mye på grunn av tekniske løsninger. I tillegg tapte NRK et søksmål om utbedring av vannskader i huset.

Ungdomskultur og streaming

LL35 fikk sin begynnelse i 2021 da NRK kjøpte en 200 kvadratmeter stor arkitettegnet enebolig på Ljan for 16 millioner kroner. Året etter la statskanalen frem detaljene for prosjektet: planen var å ha tre spillprofiler som følges døgnet rundt, hver dag gjennom hele året. Alt skulle streames på Twitch.

Selv om LL35 primært omtales som et gaminghus, var innholdet fra LL35 ofte like mye dreid mot streaming- og ungdomskultur som spill. Fokuset skulle være på personlighetene og det de foretok seg, også utenfor spillingen, slik som å lage middag sammen eller ta en fest.

Konseptet fikk tidlig kritikk for en uoversiktlig sendeplan, fyll på direkten og lite innhold.

Mot slutten gikk LL35 mer bort fra streamingkonseptet der folk skulle bo i huset og streames direkte, og ble i stedet et opptakssted for ferdigklippet innhold til en YouTube-kanal. Samtidig dreide fokuset seg mer mot generell ungdomsunderholdning, slik som utfordringer om å lage den beste russelåten eller å reise lengst mulig på 24 timer.

Siste fra forsiden