NRK - gaminghus LL35

NRK satser på gaminghus – skal huse Donya Jabari og to andre spillprofiler

Statskanalen har pusset opp en millionvilla for prosjektet.

Donya Jabari er den første kunngjorte profilen i NRKs gaminghus.
Privat, NRK

NRKs neste spillsatsing er et stort gaminghus kalt LL35. I huset skal det bo tre spillpersonligheter fast, som følges 24 timer i døgnet hver dag hele året. Foreløpig er planen at dette skal vare i hvert fall ut 2022. Det forteller prosjektleder for spillhuset, Øyvind Helland, til Gamer.no.

Alt skal vises direkte både på Twitch.tv og nettspilleren til NRK TV. Prosjektet sparkes i gang med det Helland kaller en «live beta» på Twitch før påske, mens NRK TV-sendingen skal være på beina mot slutten av april.

Slik ser noe av gaminghuset ut på innsiden.
Erling Rostvåg, Good Game

– Det vil være en del videoer på NRK TV-avspilleren etter hvert også. Vi vil gjøre det litt sånn som andre streamere gjør det med Twitch og YouTube på både NRK TV og Twitch, forklarer Helland.

En stor del av innholdet vil være gamingfokusert, men publikumet skal i tillegg få følge profilene gjennom alt fra matlaging til bare å se på serier, eller andre aktiviteter i huset.

I utgangspunktet skal det meste av innholdet være live, men NRK skal klippe til enkelte klipp og strekk som legges ut på NRK TV.

Sporer profilene med armbånd

Huset er rigget med nesten 50 kamera som filmer de tre profilene i et automatisert produksjonssystem. Planen er at de tre skal styre hele huset selv og bestemme hva systemet fokuserer på via en app. Alle de tre profilene har armbånd på seg som gjør det mulig for kameraene i huset å følge dem.

Donya Jabari er en av de tre profilene som skal bo i LL35 i 2022.
Privat

En av profilene er Donya Jabari, som har jobbet i TV 2s tidligere e-sportsatsing, samt som journalist for VG. I fjor ble hun ansatt som prosjektleder i Good Game, og er nå i permisjon for å kunne jobbe med gaminghuset hos NRK.

– Jeg gleder meg ekstremt mye til å flytte inn i gaminghuset og være en av profilene i LL35. Det er utrolig gøy at NRK gjør dette, det er jo et helt koko prosjekt som aldri har blitt gjort før så jeg føler meg veldig heldig som får være en del av det og er utrolig spent på å komme i gang, forteller Jabari til Gamer.no.

Identiteten til de to andre profilene i LL35 er ikke kjent ennå.

Selve gaminghuset er en arkitekttegnet enebolig på Ljan, som NRK kjøpte for 16 millioner kroner i fjor sommer. Selve huset ble bygget i 1986, er på 200 kvadratmeter, og er utstyrt med et egent tårn og en festsal. NRK har brukt tiden siden oppkjøpet på å pusse boligen opp og gjøre den klar til innflytningen.

Vi gjør oppmerksom på at Donya Jabari er ansatt i Gamer.no-eierselskapet Good Game, men er ute i permisjon.

Siste fra forsiden