Spellborn blir gratis

Ny forretningsmodell

Det massive nettspillet skal gjennomgå et hamskifte neste år.

Å eksperimentere med alternative forretningsmodeller for nettbaserte spill er i vinden, og nå forsøker The Chronicles of Spellborn å tjene noen kroner ved å bytte fra abonnement til en alternativ inntektskilder. Tidligere har man kunnet prøve de lavere nivåene i spillet gratis, og nå utvides dette.

Acclaim og Frogster, som står for henholdsvis den amerikanske og europeiske versjonen av spillet, har kunngjort at den nye ordningen trer i kraft en gang i 2010. Da skal månedlige abonnement gå ut til fordel for gratis spilling finansiert ved mikrotransaksjoner. Inntil da fortsetter Spellborn med den nåværende forretningsmodellen.

Spellborn er et massivt nettspill som skiller seg litt fra andre spill i samme sjanger ved å fokusere mindre på hva slags utstyr du bruker og mer på spillerens ferdigheter. Det foregår i en underlig fantasiverden bestående av landområder som svever rundt i en magisk storm, og selvsagt er ikke disse områdene trygge for onde makter. Dermed er det opp til spillerne å banke opp disse (eller hverandre).

Diskutér artikkelen i forumet

Siste fra forsiden