Slik blir PSP Go!

Ny håndholdt fra Sony

Ny PlayStation Portable gjør vei i vellinga.

Allerede før årets E3-messe er sparket i gang har Sony greid å røpe sin nyeste iterasjon av PlayStation Portable, PSP Go! Informasjonen stammer tilsynelatende fra en videolekkasje på Sonys nettsteder, hvor det ble publisert en presentasjonsvideo som redegjorde for en del saftige detaljer rundt konsollen. Her uttrykker Sonys John Koller blant annet at UMD-disken er en tapt sak.

Videre forklarer han at skjermstørrelsen nå er på rundt 9,6 cm, at den veier 43 prosent mindre enn PSP-3000 og at den har støtte for Bluetooth. Forklaringen på UMD-tapet ligger i et innebygget flash-minne på 16 GB og større fokus på digital distribusjon. Vi forbrukere synes tydeligvis at det er mer praktisk å laste ned spill direkte til en harddisk, og dette tar Sony tak i med PSP Go!.

Det nevnes også at minnekapasiteten vil kunne utvides med en eventuell Memory Stick Micro, til forskjell fra tidligere Memory Stick Duo. For fortvilte eiere av øvrige PSP-versjoner forsikres det videre om at PSP Go! vil bli solgt side om side med sine brødre, og på ingen måte er en erstatning. I hvert fall ikke enda.

Fra bildene i innslaget kan vi forøvrig se at kontrollerne kan skyves inn under skjermen.

I den omstridte videoen ble det samtidig avslørt en rekke kommende spill til PSP, herav LittleBigPlanet, Jak and Daxter, Gran Turismo og Metal Gear Solid. Om sistnevnte er den lille hemmeligheten Kojima har ertet oss med de siste ukene, er uvisst.

Diskuter artikkelen på forumet

Siste fra forsiden