Ny modus gjør Grand Theft Auto V på PC interessant for videoskapere

Åpner for kreativ lek i «director mode».

Rockstar

De fleste som har holdt seg unna Grand Theft Auto V til tross for to konsollutgivelser allerede, venter nok først og fremst på å snuble rundt i Los Santos med en skjermoppløsning og bildefrekvens som er langt høyere enn Xbox 360, PlayStation 3, Xbox One og PlayStation 4 har greid å håndtere.

Bare tenkt hva machinima-skapere kan gjøre med denne verdenen.

Det er likevel en annen funksjon som etter alt å dømme blir vel så spennende – spesielt for de som liker å lage, og se på, machinima. Den medfølgende Video Editor-funksjonen er nemlig mye mer robust enn forgjengerens, og etter beskrivelsen fra Rockstar å dømme vil den være topp for de som ønsker å pusle med videoskaping.

– Dette begynner allerede når man skal ta opp. Nå kan spillerne begynne og stoppe opptaket slik de ønsker. Vi har også lagt inn en helt ny ting kalt «Director Mode». Denne gri spillerne muligheten til å ta opp video ved å bruke en hvilken som helst figur fra Grand Theft Auto V, slik som folk i historien og «heist crew»-figurer, figurer som ikke er sentrale og til og med dyr, forteller Rockstar til PCGamer.com.

I modusen vil man kunne manipulere alle figurene slik at de snakker eller gjør kontekstavhengige handlinger. Man vil også kunne velge hvilken tid på døgnet man skal ta opp videoen, og vil kunne sette på en drøss med juksekoder også.

Selve redigeringsverktøyet er også pusset på, med muligheten til å legge på og klippe til radiospor. Filter, dybdeeffekter og annet snacks er også tilgjengelig.

Grand Theft Auto IV hadde også en slik videofunksjon i PC-utgaven, men den var ikke så robust som det Rockstar lover at den blir i oppfølgeren. Akkurat hvor robust den er får vi ikke vite før spillet slippes 14. april.

Nylig fikk vi se de første bildene av det vi tror er den fysiske utgaven av spillet.
– PC-utgaven av Grand Theft Auto V tar i bruk 7 DVD-er »

Siste fra forsiden