Ny sjef hos Sony Computer Entertainment

Kaz Hirai har tatt over Ken Kutaragis jobb som global sjef for Sony Computer Entertainment.

Ken Kutaragi har jobbet hos Sony i hele sin lange arbeidskarriere, og tidlig på nittitallet klarte han å overbevise ledelsen i selskapet om å gå inn i spillmarkedet. Nå melder nyhetsbyrået AP at Kutaragi har forlatt stillingen sin som sjef for Sony Computer Entertainment.

Kutaragi har imidlertid ikke forsvunnet ut av toppen i Sony Computer Entertainment, og har i stedet tatt over som administrerende direktør og styremedlem.

Den nye sjefen er Kaz Hirai, som tidligere har ledet Sony Computer Entertainments amerikanske divisjon. Hirai har jobbet hos Sony Computer Entertainment siden 1995, og har vært ansvarlig for alle PlayStation-lanseringene i USA. Visepresidenten i SCEA, Jack Tretton, har tatt over Kaz Hirais stilling.

Sony forteller at omrokkeringene er en del av en prosess for å gjøre toppen i Sony Computer Entertainment mer internasjonal. Mange tror likevel utskiftningene kan ha noe med at Sony har hatt problemer i det siste. PS3-lanseringen skulle som kjent ha vært verdensomspennende (og funnet sted i vår), men utsettelser og produksjonsproblemer har satt en stopper for disse planene.

Takket være problemer med produksjon av Blu-ray-systemet har Sony kun fått ut et begrenset antall konsoller i USA og Japan, noe som også ser ut til å ha resultert i et lavere enn forventet spillsalg til konsollen. Sony har ikke gitt ut noen offisielle salgstall enda, men jobber for harde livet for å bringe nye konsoller til markedet.

Siste fra forsiden