Nytt forsøk for Jagged Alliance 3

Ny utgiver, nytt spill

Et nytt Jagged Alliance-spill er under utvikling.

Tilhengere av Jagged Alliance-serien med turbaserte, taktiske krigsspill har opplevd mange skuffelser i de siste årene, etter som flere prosjekter i serien har strandet grunnet manglende økonomi og konflikter mellom utgiver Strategy First og utviklere som har blitt leid inn for å gjøre jobben.

Jagged Alliance 2.

Nå ser det imidlertid ut som situasjonen vil forandre seg. Den relativt ferske utgiveren bitComposer Games (som har gitt ut STALKER: Call of Pripyat og The Void) har nemlig sikret seg rettighetene til serien, og arbeidet har startet på et nytt Jagged Alliance 3.

Det nye spillet skal ta vare på de populære, grunnleggende konseptene i tidligere utgaver, og foregå i en moderne setting. Som sine forgjengere vil spillet være et turbasert taktisk spill med omfattende rollespillelementer.

- Selv om Jagged Alliance 2 ble gitt ut for over ti år siden, representerer det fortsat en milepæl i sjangeren og har en stor og loyal tilhengerskare. Vi er glade for å ha sikret oss denne klassikeren for bitComposer, og ønsker å fortsette suksessen til de tidligere spillene i serien, sier bitComposer-sjef Wolfgang Duhr.

bitComposer understreker at de nå eier alle rettigheter til Jagged Alliance, og at det derfor ikke lenger behøver å være noen usikkerhet rundt seriens fremtid. De sier ikke hvem som har fått ansvaret for utviklingen, men forteller at de håper at spillet skal være ferdigutviklet i løpet av neste år.

Tidligere rettighetsinnehaver Strategy First (som nylig også har solgt rettighetene til Disciples-serien) jobber imidlertid fortsatt med et nytt Jagged Alliance-spill for sosiale nettverk.

De eldre Jagged Alliance-spillene kan kjøpes fra GOG.

Siste fra forsiden