Ny tjukkas-DS

Ny tjukkas-DS

Denne artikkelen ble opprinnelig publisert på nettstedet Spillverket, og er ikke skrevet av redaksjonen i Gamer.no. Spillverket ble slått sammen med Gamer.no den 12. januar 2011, og vi har lagt ut artikkelarkivet som en tjeneste for gamle og nye lesere. Les mer

De som nylig kjøpte DSI trodde kanskje de kunne smykke seg med å ha den nyeste og beste Nintendo-leken i en tid fremover. Så feil kan man altså ta, for Nintendo er allerede på trappene med en ny og bedre modell. Bedre i den forstand at den har større skjerm og at du må ha en enda større lomme enn før for å få den med deg.

Den mørkebrune varianten.
Den mørkebrune varianten.

Nintendo DSI XL (eller DSI LL som tilsynelatende er det japanske navnet) får en 4,2-tommers skjerm (DSI har 3,25 tommer) og blir altså både større og tyngre enn lillebror DSI. Vekten lander på 314 gram, 100 gram tyngre enn DSI, og størrelsen er 161 x 91,4 x 21,1mm (DSI måler 137 x 74,9 x 18,9mm).

I en uttalelse fra tidligere uken i kommer det frem at Nintendo sikter seg inn på eldre som har problemer med å bruke den lille skjermen på de eksisterende modellene. Maskinen får også to ulike pekepenner, én større og mer håndterbar for hjemmebruk, og én som kan oppbevares i selve konsollen som tidligere. Også spillpakken som følger med er i tråd med målgruppen – to Brain Age-spill og en elektronisk ordbok.

Konsollen kommer i fargene "mørkebrun", "vinrød" og "naturlig hvit". DSI XL får også plass til et større batteri, som skal holde til 4-5 timers tung bruk mot DSI-ens 3-4 timer (13-17 mot 9-14 timer for lett bruk).

DSI XL skal komme i løpet av første kvartal 2010, og vil bli dyrere enn modellene som nå er på markedet.

(Kilde: CVG)

Kommentarer (17)

Forsiden akkurat nå

Til toppen