Intervju

Telialigaen: Hearthstone

Nybakt pappa overrasket alle: – Blanding av sjokk og glede

Jo Amund «NuclearApe» Utne Gustad ble bitt av Hearthstone-basillen via Nerdelandslaget i fjor. Nå er han norsk seriemester.

Jo Amund «NuclearApe» Utne Gustad fant tid til litt kos med datteren Synne, samtidig som han leverte til gull i Telialigaen.
Ingela Reppe / Privat

SLIK ENDTE SLUTTSPILLET I TELIALIGAEN HEARTHSTONE

1. plass: «NuclearApe»
2. plass: «Vannsprutarn»
3./4. plass: «Wagnuz»/«Gjrstad»

Under sluttspillet i Telialigaen: Hearthstone var det duket for en høydramatisk finale mellom Jo Amund «NuclearApe» Utne Gustad og Sigurd «Vannsprutarn» Finstad, der førstnevnte gjorde rent bort.

Få trodde at det var Nerdelandslagets egen ridder som skulle gå hele veien til topps, da mange hadde sine øyne på spillere som nettopp Finstad, og andre favoritter som Andreas «Gjrstad» Gjerstad og «Elefanti».

Bygde selvtillit

Utne Gustad hadde selv en ganske røff vei til sluttspillet, hvor han kom inn som siste kvalifiserte i gruppa. Etter seieren var sikret var det en svært glad seriemester.

– Å vinne Telialigaen hadde jeg aldri sett for meg å klare, så hele sluttspillet ble en blanding av sjokk og glede. Jeg begynte å spille Hearthstone i fjor vår, og selv om jeg har deltatt i sluttspillet tidligere, føler jeg meg ganske ny i spillet, forteller Utne Gustad.

Jo Amund «NuclearApe» Utne Gustad overrasket alle og tok en overbevisende seier i Telialigaen, tross bare spilt spillet under et år.
Privat / Ida Marie Lauritsen Førsund

Den nybakte mesteren er også nybakt pappa - heldigvis hadde han samboer og supermamma Ingela på sidelinjen for å hjelpe til.

– Jeg ble pappa i juli, så i gruppespillet hadde jeg egentlig ikke store forhåpninger om å gå videre, men kom videre som siste kvalifiserte i gruppa. Samboeren min, Ingela, var supermamma og sørget for at jeg fikk fokusere mot sluttspillet, sier han.

Når sluttspillet kom, var det ingen ringere enn «Elefanti» som møtte han i første runde, likevel holdt 32-åringen hodet kaldt og slo en av favorittene ned i nedre utslagstre.

– Jeg visste også at jeg ville møte en gruppevinner i første kamp, så målet var å spille godt, og kanskje vinne en kamp eller to. Når jeg faktisk slo en av Norges beste så fikk jeg selvsagt selvtillit både i spillet og kortene jeg tok med. Det gikk i slag i slag derfra, sier han.

LES OGSÅ: Oilers frigir Counter-Strike-laget

Nerdelandslaget

Den ferske vinneren må også takke Nerdelandslaget for seieren - hadde det ikke vært for dem, hadde han nemlig aldri vært aktiv spiller.

Les også
– Tenker det blir en jevn kamp, men de er jo meget begrensa spillere
Datteren Synne er nok ikke helt klar for å ta over tronen fra pappa Jo Amund (32), men nå håper han at enda flere kaster seg ut på Telialigaen-eventyret.
Ingela Reppe / Privat

– Podcasten til Nerdelandslaget var grunnen til at jeg startet med Hearthstone, og kanalen på Discord er grunnen til at jeg er så aktiv, så dette hadde aldri skjedd uten dem, forteller han.

Inne på Discorden til den populære podcasten diskuterer de frem og tilbake, og deler erfaringer med hverandre. Det var mildt sagt god stemning under mesterskapet når de så hvor godt Utne Gustad gjorde det.

– Vi diskuterer det meste rundt spillet daglig, og frem mot turneringen trente jeg kamper mot «Matmoms», som også endte topp ti i årets sluttspill. Vi er generelt ikke et samfunn som fokuserer på det kompetitive, men rundt gruppespill og sluttspill er det alltid gode råd å få. Å ha en positiv gjeng i ryggen som heier deg frem er fantastisk, forteller han.

LES OGSÅ: Thomas Alsgaard blir sportslig leder for Apeks

Håper flere prøver seg

Nå som han har tatt den gjeveste tittelen i Norge, ønsker Utne Gustad å inspirere andre til å lykkes. Som ny spiller selv, viser han at alt er mulig om man legger litt tid i spillet.

– Jeg vil oppfordre alle som spiller Hearthstone jevnlig å prøve seg i Telialigaen. For meg har det vært en ekstra gulrot for å bli bedre i spillet, sier han.

Den ferske mesteren drar frem det sterke samfunnet, og veldig mange hyggelige spillere i Telialigaen.

– Fra jeg startet med Hearthstone har jeg vært med i Telialigaen, og erfaringen man får av å møte andre spillere i et kompetitivt format har helt klart utviklet meg som spiller. Etter nesten hver kamp i gruppespill og sluttspill har jeg dessuten kunnet tatt en fin prat med motspiller om kampen, uansett seier eller tap, avslutter han.

LES OGSÅ: Norske «Taiga» til prestisjetung Dota 2-klubb

Siste fra forsiden