Nye millioner til spillindustrien

Norsk filminstitutt støtter flere spennende prosjekter.

I et forsøk på å utvikle spillindustrien i Norge, har Norsk filminstitutt gitt ut litt under tre millioner kroner i støtte til en håndfull spillprosjekter.

Den største vinneren er Ravn Studio i Drammen, som får én million kroner i utviklingstilskudd til spillet DS-spillet Sabeltann.

Unity-teknologidemo fra Artplant.

Dette spillet foregår i Det usynlige land, og spilleren styrer Pinky. Han må forsøke å imponere Kaptein Sabeltann, slik at han blir tatt med som ekte pirat i mannskapet. Handlingen foregår etter TV-serien, men før live-forestillingene.

Artplant (som har fått internasjonal oppmerksomhet på grunn av det kommende MMO-spillet Battlestar Galactica) har fått 800 000 kroner i utviklingstilskudd til et actionbasert MMO-spill som heter Skjærsilden. Her kjemper Himmelen mot Helvete, og spillerne får velge hvem de vil støtte.

Handlingen er satt til en variant av nåtiden der engler og demoner kjemper så fillene flyr, ved hjelp av gudommelige våpen, magi og moderne teknologi. Spillet er naturligvis tiltenkt en internasjonal lansering, men får også en norsk versjon.

Bergen-studioet Turbo Tape Games stikker av med 500 000 kroner, for et webspill som heter Velocipede. Her får du lage din egen syklist og konkurrere mot andre for ære og berømmelse. Spillet blander taktikk, strategi og action, og forsøker å simulere virkeligheten for syklistene som deltar i ritt som Tour de France.

Owlboy.

Heldigvis betyr ikke dette spillet at Turbo Tape Games har droppet strategispillet Naval War, som fortsatt er under utvikling.

Oslo-baserte Snow Castle har fått 550 000 kroner i støtte til Edea og den magiske stormen, et «innovativt familiespill som tar deg med til en fantastisk verden av svevende byer, majestetiske undervannslandskap og mystiske skoger sammen med sjarmerende skapninger».

Spillet utvikles for PC og Mac, men skal også komme til iPhone og Android etter hvert.

Til slutt tar vi med at D-Pad Studio har fått 100 000 kroner i utviklingstilskudd for det sjarmerende 2D-plattformspillet Owlboy. Dette spillet har allerede vunnet Norwegian Game Awards, og vi gleder oss til det blir ferdigutviklet.

Siste fra forsiden