Altibox Eserien

Nykommer Jerv vant Eserien: – Overraskende at jeg dominerte så mye

Håvard Paulsrud og lagkamerat Anders Rasmussen var bunnsolide i lørdagens sluttspill.

Anders Rasmussen løfter trofeet over hodet, mens lagkamerat Håvard Paulsrud holder oppe sjekken som viser at de er 120 000 kroner rikere.
Sindre Stien

Jerv er vinneren av andre sesong i Eserien. Det ble klart etter en spennende best av tre-finale. Rett før finalen ble spilt ble det også holdt en bronsefinale der Mjøndalen vant tok tredjeplassen. Jerv og Raufoss skulle på den andre siden gjøre opp om trofeet, førstepremien og 250 Global Series-poeng. Kampen mellom Mats Bergstrøm og Håvard Paulsrud endte 2-0 etter at Paulsrud for det meste dominerte. Andre kamp mellom Anders Rasmussen og Jonas Kvål ble en jevnspilt kamp der Jerv til slutt trakk det lengste strået med en 1-0-seier til Anders Rasmussen. Det betyr at hardtsatsende Jerv - som var en forhåndsfavoritt - innfridde stort.

LES OGSÅ: Jerv og Raufoss er klare for kveldens finale i Eserien

– For å være helt ærlig så hadde jeg ikke sett for meg at jeg skulle dominere som jeg gjorde

Anders Rasmussen var veldig fornøyd etter seieren var et faktum. Jerv spilte høyest antall mulige kamper det gikk an å spille i Eserien, med å spille tre kamper i playoff pluss veien til finalen. Rogalendingen tror det kan ha styrket Jerv mer enn det svekket dem.

Håvard Paulsrud (til venstre) og Anders Rasmussen vant sesong to av Altibox Eserien.
Sindre Stien

– Jeg tror nesten playoff hjalp oss med å finne flyten allerede i går. Man så jo det at Paulsrud kommer inn i dag med en uforklarlig kraft, som nesten Star Wars-universet ikke kunne ha forklart engang, sa en spøkefull Rasmussen.

Lagkamerat Paulsrud var så god at han ble kåret til sluttspillets beste spiller. Noe han var godt fornøyd med.

– Det er helt fantastisk, jeg kunne ikke ha drømt om noe bedre, sa Paulsrud

Håvard Paulsrud.
Sindre Stien/Good Game

Før han fulgte opp med:

– For å være helt ærlig så hadde jeg ikke sett for meg at jeg skulle dominere som jeg gjorde. Jeg visste vi kunne vinne Eserien, men ikke at jeg skulle dominere så mye.

Etter seieren forrige sesong fikk Rasmussen inn en lagkamerat på landslaget, da Erland Lie Bjørneberg hadde storspilt i både gruppespill og sluttspill. Da han fikk spørsmål om det kan skje også nå, svarte han:

– Jeg tror ikke du skal se vekk i fra det, for å si det sånn.

LES OGSÅ: Slik blir sluttspillet i Altibox Eserien

Les også
Norsemen Hkraft klinte til med sesongens beste PUBG-runde – tok ledelsen i Telialigaen

– Alt i alt så var det en fortjent seier

Mats Bergstrøm spilte første kampen mot Håvard Paulsrud og ble slått etter en fortjent 2-0 til Jerv-spilleren. Han oppsummerer hele kampen slik:

Mats Bergstrøm.
Sindre Stien

– Jeg følte at alt i alt så var det en fortjent seier. Uavgjort i kampen til Jonas hadde kanskje vært fair, men Paulsrud var mye bedre i kampen min. Når alt kommer til alt var det var en soleklart fortjent seier.

En spiller folk virkelig har fått øynene opp for er unggutten Jonas Kvål. Han er Eseriens yngste spiller, og viste et voldsomt nivå gjennom hele turneringen. Rogalendingen mener tapet svir.

Jonas Kvål.
Sindre Stien

– Det ble jo litt surt når man først kommer så langt, men hvis vi ser tilbake på før vi starter i Eserien, så hadde vi jo ikke forventet å komme så langt. Hvis noen hadde sagt til meg før vi begynte at vi kom på andreplass så hadde jeg tatt det, forklarte han.

Med Raufoss på andreplass denne sesongen er nok søkelyset skiftet over mot dem når en eventuell ny sesong står for tur.

– Vi får sikkert mer press på oss neste sesong, men vi er klare for det. Det blir bare moro og vi tar det med et smil, sier Bergstrøm.

Når Kvål får spørsmål om han kan ta Raufoss hele veien med litt mer tid å å utvikle seg som spiller, svarer han:

– Det kan fort skje, men det at presset øker på oss kan kanskje bare være bra, for vi presterer bedre under press.

Siste fra forsiden