Telenorligaen: Counter-Strike: GO

Nyopprykket lag sjokkerte de regjerende seriemesterne

– Vi føler vi kunne vunnet begge kartene, forteller lagleder i Zodiac Dragons.

Tommy «TommyM» Monsen og Zodiac Dragons spilte utmerket på Cobblestone.
Privat/Valve

Dette er Telenorligaen:

Vis mer

Norsk seriespill i Counter-Strike, League of Legends, Hearthstone og StarCraft II med 290 000 kroner i premier sponset av Logitech G, Expert og Telenor.

Ofte stilte spørsmål om ligaen »

Ligaportal for de enkelte spillene i Telenorligaen:

Helgens runde i Telenorligaen var meget spennende sett med Counter-Strike-øyne, og ga oss opplevelser som ikke var ventet på forhånd. Alle fire kampene i toppdivisjonen ble spilt denne helgen, og to av dem ble vist på GamerTV.

Lørdag var det duket for første møte mellom Zodiacs Dragons og OblyRekt, et nyopprykket lag mot høstens serievinnere (da kjent som Expert Gaming). Kartene som skulle spilles var Cobblestone og Mirage, og det var knyttet stor spenning til Cobblestone som nylig fikk en enorm overhaling som endret store deler av kartet.

Les også: Her er Counter-Strike-lagene som kjemper i norgestoppen »

David mot Goliat

Zodiacs Dragons startet på den mindre favoriserte terroristsiden etter å ha tapt knivrunden mot OblyRekt, men startet sterkt med å plukke opp pistolrunden og de påfølgende fire rundene før motstanderen klarte å karre til seg poeng. Dette var allerede en sterk start for de nyopprykkede gutta, som dro med seg fire runder til i første omgang som endte 9-6 til Zodiacs Dragons. En meget sterk start, og alt lå til rette for en meget spennende andre omgang.

Zodiacs vant også pistolrunden i andre omgang, og resten av kartet gikk veldig frem og tilbake før vi endte opp med sluttresultatet 16-13 til Zodiacs Dragons. Da hadde de allerede sikret seg et meget sterkt poeng mot storfavorittene.

– Vi er selvfølgelig veldig fornøyde med tanke på at vi kommer inn i kampen som «underdog». Heldigvis for oss var første kart de_cobblestone, som nettopp hadde blitt oppdatert. Derfor ble det en tilfeldig kamp, der vi i hvert fall ikke hadde noen spesielle taktikker. Med tre reservespillere ble det veldig mye tilfeldig fra vår side, men vi traff skudda våre og vant kampen, forteller Tommy «TommyM» Monsen i Zodiac Dragons, til Gamer.no.

Snuoperasjonen

Zodiacs Dragons mot OblyRekt på de_cobblestone.

Det var klart for Mirage, og Zodiacs fortsatte der de sluttet på første kart og tok seieren i de tre første rundene på terroristsiden, men OblyRekt karret seg tilbake etter sin første kjøperunde. Første omgang endte med stillingen 9-6 til OblyRekt, en meget sterk stilling for gutta i Zodiacs som spilte på den mindre favoriserte siden. Når Zodiacs karret til seg pistolrunden og de påfølgende to rundene var det igjen uavgjort. Fra 9-9 og kampen ut var alle rundene svært jevne, men OblyRekt klarte til slutt å overrumple Zodiacs og vant kartet 16-13.

Mirage var også veldig jevnt, og kunne fort vippet begge veier.

– Vi føler vi kunne vunnet Mirage også, men tapte for mange viktige runder som anti-terrorister. Alt i alt er vi veldig fornøyd med å slå et lag som har holdt sammen så lenge, og satser hardt på Counter-Strike: GO, sier Monsen.

Dermed fikk lagene med ett poeng lørdag kveld.

Les også
Slik ser du vår StarCraft-liga denne høsten

LGB spilte sin første kamp

LGB var opptatt i den aller første runden av Telenorligaen, og spilte derfor ikke åpningskampen sin. Denne helgen var de på plass mot BX3, men med to reservespillere siden Pål «Polly» Kammen og Ruben «RUBINO» Villarroel ikke hadde kommet seg hjem fra Sverige etter IOS Pantamera-turneringen.

LGB eSports mot BX3 på de_cobblestone.

LGB vant Cobblestone relativt komfortabelt 16-9, før de gikk til andre kart som var Mirage. Det ble en mye jevnere affære enn forventet, men til slutt klarte LGB å ro det i land 16-14 og sikret med seg tre viktige poeng i seriespillet.

De to øvrige kampene som ble spilt søndag ble ikke strømmet direkte på GamerTV siden de ble spilt på samme tidspunkt som LGB mot BX3.

Runde tre spilles førstkommende helg.

Alle resultatene fra runde 2 i toppdivisjonen:

Hjemmelag BortelagResultat
Zodiacs DragonsmotOblyRekt1-1
Expert GamingmotTemp.no0-2
CloakedmotDFNDRZ1-1
BX3motLGB0-2

Tabellen etter to runder:

PlasseringLagKamperPoeng
1.Temp.no26
2.LGB eSports13
3.Expert Gaming23
4.OblyRekt22
5.DFNDRZ11
6.BX321
7.Cloaked21
8.Zodiac Dragons21

Siste fra forsiden