PlayStation 5 kontroller

Nytt bilde av PlayStation 5-kontrolleren har lekket

Ganske lik som før, men ikke helt.

ResetEra, modiz

Allerede da bildene av en PlayStation5-utviklingskonsoll lekket i fjor høst, fikk vi noen glimt av hvordan kontrolleren til den kommende konsollen skal se ut. Nå har vi likevel fått et litt bedre bilde på hvordan DualShock 5 ser ut.

Her er Facebook-innlegget til Patrick. Håper han beholder jobben.
ResetEra, modiz

Denne lekkasjen stammer fra en rengjøringsarbeider kalt «Patrick» (via ResetEra) som ikke greide å dy seg da han pusset støvet av pulten til en av de han jobber for. Patrick knipset et par bilder, la dem ut på sin Facebook-konto, og – ikke overraskende – deles bildene nå verden over.

Ligner patenttegniner

Bildet av kontrolleren ligner veldig på patenttegningene for en ny kontroller som Sony fikk godkjent i mellomjula, men samtidig er det noen forskjeller. I patenttegningene – som ikke nødvendigvis er DualShock 5 – er det ingen PlayStation/Hjem-knapp, mens de lekkede bildene har denne knappen på den vante plassen. Berøringsflaten på midten ser derimot veldig lik ut, med en litt tykkere variant enn den vi er kjent med fra PlayStation 4.

Noe vi ikke skimter i bildene – først og fremst på grunn av hvordan de er knipset – er bakomknappene som dukket opp på patenttegningene fra mellomjulen. Disse minner om ekstratilbehøret til PlayStation 4-kontrolleren som Sony demonstrerte like før jul.

For alt vi vet kan denne versjonen av kontrolleren være en eldre prototyp, mens patenttegningene viser veien videre. Sony gjorde noen hopp fra utviklerutgavene av PlayStation 4-kontrolleren til lanseringsversjonen, så det vil ikke overraske oss. Uansett ser det ut som om vi kan regne med et relativt velkjent kontrollerdesign når PlayStation 5 slippes mot slutten av 2020.

Siste fra forsiden