Dualshock 4 Back Button

Ny PlayStation 4-dings gir deg knapper på baksiden av kontrolleren

Sony ruller ut Dualshock 4 Back Button Attachment til neste år.

Vi er nå et snaut år unna lanseringen av PlayStation 5, men Sony har enda litt på lager for den trofaste PlayStation 4. Denne uken avduket selskapet en ny dings for konsollen, som gir deg et ekstra sett med knapper på baksiden av Dualshock 4-kontrolleren.

Programmerbare knapper

Knappene bak kan brukes som for eksempel X, trekant, R1, opp, ned, og så videre.
Sony

Vi den offisielle PlayStation-bloggen forklarer Sony at tilbehøret – med det krunglete navnet Dualshock 4 Back Button Attachment – består av to programmerbare knapper, samt en liten skjerm som viser hvilken konfigurasjon som er aktiv.

Hver av de to knappene kan programmeres til å fungere på opptil 16 forskjellige måter. Blant annet kan du sette den ene til å være O-knappen, som kan komme godt med hvis du for eksempel spiller Dark Souls og vil både styre kameraet og løpe samtidig.

Knappene kan konfigureres når som helst for å passe med hva du spiller. Du kan også lagre opptil tre forskjellige profiler og veksle raskt mellom dem, avhengig av hvilken situasjon du måtte befinne deg i.

Kontrollere med knapper bakpå er selvfølgelig ikke noe nytt, og tredjepartsprodusenter som Scuf tilbyr allerede varianter med innebygde knapper bak. Microsoft har også gjort stor suksess med konseptet, med de svært populære Elite-kontrollerne for Xbox One.

Dualshock 4 Back Button Attachment kommer til vår del av verden 14. februar, med en veiledende pris på 30 euro – rundt 300 kroner. Det er verdt å nevne at tilbehøret ikke vil fungere med kontrolleren til PlayStation 5.

Les også: Nå vet vi trolig hvordan PlayStation 5-kontrollen ser ut »

Siste fra forsiden