Nytt Call of Duty-spill til høsten

Activision kommer med et nytt Call of Duty-spill til konsoll og Atari slår seg sammen med Finest Hour-utvikleren for å lage et spennende multimedieprosjektet, men stort mer vil ikke selskapene si.

Activision annonserte på fredag at et nytt spill i den populære Call of Duty-serien er under utvikling. De lover en utgivelse til høsten en gang, men forteller ikke noe om verken navn eller innhold. Det er imidlertid bekreftet at det nye spillet kommer eksklusivt for konsoll, i likhet med den forrige utgivelsen Call of Duty: Finest Hour. De to interne studioene Gray Matter og Treyarch vil stå for produksjonen.

Det som derimot skaper usikkerhet og spekulasjoner er en Xbox-fotnote i pressemeldingen. I fotnoten blir vi fortalt at Xbox er et registrert varemerke som eies av Microsoft. En helt standard beskjed når varemerket Xbox er brukt i pressemeldinger. Men i dette tilfelle ble ikke navnet brukt, og det spekuleres derfor i om spillet kommer eksklusivt på Xbox ettersom ikke Sony og Nintendo har fått en lignende notis.

Pussig nok kommer Atari like etter med kunngjøringen om at de har satt i gang et samarbeid med Spark Unlimited, utvikletstudioet bak Call of Duty: Finest Hour. Atari melder at de inngår samarbeidet i håp om at det skal skape nye ideer og konsepter til fremtidige former for underholdning.

Deres første felles prosjekt kommer mest sannsynlig til neste-generasjons konsoller, som forventes å komme mot slutten av 2006. Atari er hemmelighetsfulle, men kan avsløre at det skal være en intellektuell, interaktiv utgivelse som skal spenne over mange ulike medier, blant annet film, TV og forbrukerprodukter.

Flere detaljer om disse to prosjektene kommer til våren, antakeligvis på elektronikkmessen E3 i Los Angeles i mai.

Siste fra forsiden