Crusader Kings III

Nytt Crusader Kings-spill byr på mer storstrategi i 2020

Mens du venter kan du spille forgjengeren helt gratis.

Paradox Interactive

Paradox Interactive trakk i helgen sløret av Crusader Kings III, et nytt innslag i den kritikerroste strategiserien. Spillet skal etter planen ut i løpet av 2020 og blir da tilgjengelig for PC via Steam og Xbox Game Pass.

Intriger og maktkamp

Crusader Kings III.
Paradox Interactive

Crusader Kings III plukker opp tråden fra forgjengeren og lokker med mer intriger, maktkamp, krig og fred satt til middelalderen. I en pressemelding forteller Paradox at spillet markerer begynnelsen på en ny generasjon med strategispill. Dette betyr blant annet nye tredimensjonale figurmodeller og et mer detaljert kampanjekart.

Målet er som vanlig å bygge opp riket sitt og oppnå suksess gjennom alt fra diplomati og krig til attentater og giftemål. Også denne gangen står historiske personer i fokus, der spillere får sjansen til å endre skjebner og legge opp strategier basert på figurenes personligheter.

– Crusader Kings III er en stor middelaldersimulator, der spillere står fritt til å leve ut enhver herskerfantasi som vi kunne komme på – men ikke uten utfordring. Det å se forgjengerens popularitet eksplodere var veldig tilfredsstillende, spesielt med tanke på at brukervennlighet aldri var vårt hovedmål. Nå har vi sjansen til å nå et langt større publikum, forteller spillsjef Henrik Fåhraeus spent.

Crusader Kings III.
Paradox Interactive

Foruten en kort teaser-video – som du kan se øverst i artikkelen – har vi så langt ikke sett hvordan Crusader Kings III vil oppføre seg. Utvikleren lover imidlertid et spill som er designet for å forbedre opplevelsen for Paradox-veteraner, samtidig som det skal være mer tilgjengelig for nykommere.

Gratis Crusader Kings II

Helgens PDXCON-messe handlet riktignok ikke bare om den neste generasjonen med strategispill. Paradox serverte også en godbit fra fortiden, og kunngjorde at Crusader Kings II er helt gratis.

Fra nå og tilsynelatende for all fremtid kan spillere hoppe over på Steam og sikre seg det flotte strategieventyret uten å betale en krone. Gratisversjonen inkluderer Monarch's Journey, som ifølge Paradox lar spillere utforske Crusader Kings-verdenen på en ny måte samtidig som de får låse opp diverse kosmetiske gjenstander for bruk i Crusader Kings III.

Vi digget Crusader Kings II da det kom ut i 2012.
Middelaldersk dynastisimulator som leverer »

Siste fra forsiden