Overwatch World Cup

Nytt format for Overwatch-VM

Alt skjer i Anaheim i forkant av Blizzcon

Blizzard/Colourbox/Gamer.no

Blizzard har annonsert den fjerde utgaven av Overwatch-VM. Årets utgave har imidlertid noen endringer fra tidligere år i gjennomføringen av mesterskapet.

Tidligere år har landene sammen kjempet om å bli høyt nok rangert til å kvalifisere seg til et gruppespill. Norge har kvalifisert seg til gruppespillet alle de tre foregående årene, men har ikke kommet lenger enn play-off.

Les mer om Overwatch World Cup 2019 her.

Alt i Anaheim

Årets VM blir som vanlig avholdt i forbindelse med Blizzcon i Anaheim, California, som går av stabelen den første helgen i november.

Norges landslag i 2018.
Skjermdump, Twitch

Mens gruppespillene i fjor var spredt over fire helger og hele verden, skjer alt i Anaheim denne gangen.

Land vil bli seedet basert på tidligere meritter i VM, hvor nyere deltagelser vektes tyngre. De fem høyest rangerte landene kvalifiseres direkte til sluttspillet, mens resten av landene må gjennom et utslagsspill for de fem gjenværende plassene i sluttspillet i løpet av uken før åpningsseremonien av Blizzcon 1. november.

De ti kvalifiserte lagene går så ut i et gruppespill bestående av to grupper à fem lag. Det beste laget i hver gruppe går rett til semifinale i en ny utslagsrunde, men de nest- og tredje beste lagene må ut i kvartfinale.

Hele turneringen blir kringkastet til almuen.

Du kan påvirke laget

Som tidligere år, får miljøet være med å påvirke hvordan støtteapparatet til landslaget skal se ut.

Landslaget settes sammen i tre faser. Fase én starter 15. mai, og lar alle spillerne i de respektive landene gi en stemme til så mange selvnominerte kandidater de vil fram til 23. mai.

En uke senere settes de mest populære kandidatene til de respektive posisjonene opp mot hverandre, og hver spiller i landene får stemme én gang per posisjon innen 9. juni.

Les også
Anmeldelse: Overwatch

Med et støtteapparat på plass, starter prøvespill for å få i stand et så slagkraftig landslag som mulig. Søndag 14. juli må spillerne som skal representere landslaget være registrert.

Norge sannsynligvis med

Norges Overwatch-landslag 2018

Vis mer

Jørgen «Decod» Myrlund (Tank)
Kristian «Tricky» Kovacs (Tank)
Kha «iPN» Nguyen (Support)
Christer «Iko» Ringelien (Support)
Stefan «Spectr9l» Fiskerstrand (DPS)
Usman «TracK» Mohammad (DPS)
Erik «Frost» Hinderson Krogsrud (DPS)

Rangert som det 11. beste landet i verden i 2018, og tre strake deltagelser i verdensmesterskapet, er sannsynligheten stor for at Norge får dra til California for å kjempe om gullet.

Norge hadde et slagkraftig landslag i fjor, med høyt rangerte spillere som Jørgen «Decod» Myrlund og Stefan «Spectr9l» Fiskerstrand (tidligere «Onigod». Journ. Anm.).

De sju beste spillerne fra hvert land får være med til California, samt en lagleder, trener og community lead.

Sør-Korea har dominert mesterskapene så langt, og må tåle favorittstempelet i år også, til tross for at de var nære ved å gå på sitt første tap mot Finland i fjorårets gruppespill.

Siste fra forsiden