Nytt fra Electronic Arts

EA har fornyet eierskapet av System Shock-navnet, og jobber visstnok med et rollespill basert på Ringenes Herre.

Tilhengere av den fabelaktige System Shock-serien har fått nytt håp om en etterfølger, etter at Electronic Arts fornyet eierskapet av System Shock-navnet. I søknaden deres skrev de at navnet var for "et dataspill som kan bli spilt av brukere tilkoblet i nettverk" eller "et onlinespill hvor brukerne tilkobles og spiller ved hjelp av mobiltelefoner og andre trådløse systemer".

Ingen av de beskrivelsene høres spesielt mye ut som en ekte System Shock-etterfølger, og spørsmålet er selvfølgelig hvorvidt EA faktisk har et spill under utvikling, eller om de bare sikret at merkevaren System Shock skal forbli deres også i fremtiden. Uansett hva som er tilfelle, ser det ut til at de som håper på et nytt System Shock-spill heller burde ta en titt på BioShock.

Dagens andre EA-relaterte nyhet er det Jim Norwood som har stått for. Han stod for spillet Bio Menace, som 3D Realms gav ut som julegave til spillmiljøet. I den forbindelse hadde de et lite intervju med den gamle medarbeideren, hvor han fortalte hva han jobbet med akkurat nå.

Norwood, som er ansatt hos Electronic Arts, fortalte at han jobbet med rollespillet Lord of the Rings: The White Council, som han tydeligvis trodde allerede hadde blitt kunngjort. Det har det imidlertid ikke, og det tok ikke lang tid før setningen forsvant fra intervjuet.

Denne lekkasjen var nok ikke noen uansett stor katastrofe, i og med at han ikke sa noe om hva slags type rollespill det er snakk om, hvilke plattformer det kommer til og når det skal lanseres.

Siste fra forsiden