Nytt Mount & Blade til våren

With Fire and Sword introduserer skytevåpen.

Svenske Paradox har nylig kunngjort en rekke nye prosjekter, og et av de mest spennende er utvilsomt With Fire and Sword: Mount & Blade. Dette er en ny frittstående utgivelse i den populære Mount & Blade-serien, og denne gangen introduseres musketter og andre tidlige skytevåpen.

Mount & Blade-spillene er en blanding av action, rollespill og strategi, hvor du får kjempe om makten i store og åpne miljøer. Du kan bygge opp din egen hær, og lede den i kamp på slagmarken. Spillets kampsystem har fått mye ros, og et av høydepunktene inkluderer kamp fra hesteryggen.

With Fire and Sword får et østeuropeisk preg.

Mens tidligere spill i serien har foregått i middelalderverdenen Calradia, finner With Fire and Sword sted i Europa. Året er 1653, og Europa er på randen av krig mellom øst og vest. Fem forskjellige fraksjoner møtes til dyst, inkludert Moskva og Kongeriket Sverige.

De forrige Mount & Blade-spillene hadde heller ingen fastsatt historie, og lot deg i stedet skape din egen historie i spillets verden. Denne gangen får vi tre ulike historier å følge, men utviklerne har ikke droppet all friheten. Valgene dine påvirker nemlig hvordan det hele ender.

With Fire and Sword inkluderer også mange nye spillmuligheter. Når du forsøker å overta en festning vil du for eksempel kunne prøve å bestikke en vakt til å åpne en port, bruke krutt til å sprenge deg inn, forgifte festningens mat og så videre.

Vi får også nye økonomiske muligheter. Spillet vil inkludere et banksystem, og det vil være mulig å utvikle både byer og landsbyer via handel.

Spillet skilter også med en ny flerspillermodus som heter «captain», og her blir det visstnok mulig å ta med seg soldater fra enspillerkampanjen din og lede disse i dyst. Opp til 16 spillere kan spille, og hver av dem kan ha opp til 24 soldater under sin kommando.

With Fire & Sword: Mount & Blade skal lanseres i løpet av våren. Spillet kommer kun til PC. Besøk nettstedet til Taleworlds for mer informasjon.

Den første traileren fra spillet.

Siste fra forsiden