Nytt om Gran Turismo HD

Gran Turismo HD blir et fullverdig spill for PlayStation 3, men Polyphony Digital ser ikke på spillet som et ekte nestegenerasjonsspill.

På E3 viste Sony en video fra Gran Turismo HD for PlayStation 3. Dette var en PS3-oppgradering av Gran Turismo 4, men det var ikke helt klart om det dreide seg om et helt nytt spill, eller bare en teknologidemo for å vise noe av det PS3 var i stand til. Nå er det bekreftet at Gran Turismo HD blir et eget spill, men at det bare tilbyr en liten smakebit av hva Gran Turismo-tilhengere har i vente på PS3.

I en artikkel hos japanske Famitsu (videreformidlet av GameSpot) forteller sjefen for Polyphony Digital, Kazunori Yamauchi, at mens han er veldig fornøyd med grafikken i spillet, er det ikke et ekte nestegenerasjons Gran Turismo-spill. Det meste av datainnholdet i spillet er nemlig direkte oversatt fra Gran Turismo 4 på PlayStation 2, og det er stort sett kun grafikkmotoren som har blitt oppgradert.

Yamauchi forteller også at ideen for spillet kom fra fotografimodusen i Gran Turismo 4. Her kan spillere ta bilder fra spillet, som de kan lagre i en mye høyere oppløsning enn gameplayet foregår i, og Yamauchi synes det ville være morsomt å se den grafikken animert i sanntid, med seksti bilder i sekundet. Gran Turismo HD støtter oppløsninger opp til 1920x1080p.

Vi vet ikke når Gran Turismo HD skal komme i salg, men det blir etter alt å dømme spillbart på Tokyo Game Show. Sony har nemlig tidligere fortalt at noe som de kalte "Gran Turismo Series" skal være tilgjengelig på den japanske messen i spillbar form, og det er neppe snakk om to ulike Gran Turismo-spill.

Siste fra forsiden