Nytt om Home på PS3

Sony har fortalt litt mer om det spennende prosjektet Home, som vil være gratis for PlayStation 3-eiere å laste ned.

Home er en virtuell møteplass for PlayStation-eiere. Spillerne får lage sin egen figur og innrede sin egen leilighet, hvor de blant annet kan få besøk av andre spillere. Leiligheten kan innredes ved hjelp av ulike møbler, samt bilder og media fra brukerens egen harddisk. Hver bruker får en egen virtuell lommebok (med ekte penger), og kan kjøpe møbler og klær, samt delta i auksjoner.

Typisk leilighet i Home

Nå har Sony kommet med ny informasjon om Home (i PDF-format), som nettstedet Gamespot har plukket opp. De planlegger en lukket betatesting av systemet i april, hvor 15 000 brukere får delta. I august vil betatesten utvides til omtrent 50 000 brukere. Det er ikke klart om brukere i alle regionene får like muligheter til å melde seg på betatesten. Målet er å lansere den ferdige tjenesten (som vil være gratis) i oktober.

Møter med andre brukere foregår på sentrale møteplasser, som hvert vil være begrenset til 64 brukere samtidig. For øyeblikket er det sannsynlig at disse lobbyene vil være fordelt på ulike regioner. Dessuten vil utviklere, utgivere og selskaper utenfor spillindustrien kunne få sine egne områder hvor de representeres. Her ser Sony blant annet for seg at eldre spill kan republiseres som "minispill" innenfor Home-systemet.

Det vil også være mulig å sette opp arrangementer i Home. Sony nevner blant annet demonstrasjoner av nye spill og utviklerintervjuer, og holder også døren oppe for at det kan holdes idrettsarrangementer og konserter på Home-nettverket. Noen vil utvilsomt være gratis, men det vil også være mulig for arrangørene å ta "inngangspenger".

En virtuell møteplass

Hele tiden i utvikling

Sony vil fortsette å jobbe med Home også etter lanseringen, og vil komme med flere tilbud etter hvert. For øyeblikket lagres ikke brukernes leiligheter på den sentrale serveren, og du kan ikke besøke en venns leilighet når han ikke er online. Etter hvert som Home utvikles videre vil det imidlertid få flere vedvarende elementer som lagres på serveren.

Om du møter en person i Home, som du ønsker å spille med, må dere begge logge dere ut av Home og laste inn det aktuelle spillet. Dette vil endres etter hvert, slik at man sømløst kan gå inn og ut av spill, og også starte opp Home direkte fra et spill.

Sony ønsker også å gjøre det slik at man etter hvert kan koble seg opp mot Home ved hjelp av PSP og mobiltelefoner. Selvfølgelig vil man ikke få tilgang til alle mulighetene man får ved å bruke PS3, men nøyaktig hva man evt. får og ikke har Sony enda ikke fortalt.

Siste fra forsiden