Nytt om Revolution og PS3

Nintendo mener HDTV er tull, Sony vil selge PS3 som en superdatamaskin og ikke en konsoll, mens Apple-sjefen Steve Jobs er skuffet over Cell-prosessoren.

Både Xbox 360 og Sony PS3 kommer til å bruke HD ("high definition") som standard, men nå er det klart at Nintendo Revolution ikke vil følge opp. Perrin Kaplin fra Nintendo of America anklager Sony og Microsoft for å prøve å utkonkurrere hverandre kun for teknologiens skyld, og hevder at de bruker PR-kreftene sine for å forvirre media til å tro at HD er den eneste veien å gå for fremtidens spillemaskiner.

Videre forteller hun at HD kan være en av fremtidens teknologier, men at det er langt fra den eneste teknologien for spillindustriens fremtid. Grunnen til at Nintendo ikke vil benytte seg av HD-teknologi i sin Revolution er at det er for dyrt, både for kundene og for selskapene som lager spill. Videre forteller hun at takket være teknologien i Nintendo Revolution vil spillene se nydelige ut, uten bruk av HD.

Nintendo har lenge vært tydelige på at Revolution kun kommer til å være en spillemaskin, mens Microsoft er klare på at Xbox 360 kommer til å være et underholdningssenter. Nå ser det ut som Sony er i ferd med å grave ut sin egen nisje, ved å kalle PS3 en superdatamaskin. Systemet vil komme med Linux forhåndsinstallert på alle harddisker (om maskinen vil selges med harddisk som standard er imidlertid ikke klart), og vil i tillegg være kompatibelt med flere andre operativsystemer.

PlayStation-sjefen Ken Kutaragi nevnte blant annet Lindows, som er en Linux-variant designet for å kjøre Windows-programvare, og hintet også om at et helt nytt operativsystem er under utvikling. I følge flere rykter jobber Sony med flere japanske selskaper om å skape et eget operativsystem som skal bli en konkurrent til Windows og Mac OS X.

De aller fleste aktive Mac-brukere har vel fått med seg at Apple-sjefen Steve Jobs har besluttet seg for å droppe Motorola og IBM sin PowerPC-prosessor og i fremtiden benytte seg av prosessorer fra Intel. Nå hevder New York Times at Sony har forsøkt å få Apple til å benytte seg av Cell-prosessoren i stedet, men at Jobs ble skuffet over Cell, og heller valgte å gå for Intel sin løsning.

Siste fra forsiden