Nytt PS3-tilbehør fra Sony

Sony har avslørt en del PS3-tilbehør, inkludert en minnekortleser. I tillegg har de gitt PS3-kontrolleren et offisielt navn.

Det britiske nettstedet Eurogamer forteller at Sonys japanske arm har avslørt tre ulike typer tilbehør til PlayStation 3, som blir å finne i japanske butikker når konsollen lanseres der senere i år.

Sixaxis

Først har vi ekstra trådløse kontrollere, og her bekreftes det at Sixaxis blir det offisielle navnet på den trådløse DualShock-arvtakeren til PS3. Navnet spiller selvsagt på det faktum at kontrolleren har en innebygd bevegelsessensor. Sixaxis blir å finne i japanske butikker fra 11. november, og prisen japanerne må ut med er 5000 yen (ca 280 kr).

Den neste saken er litt interessant for de med lang fartstid som PS2-eiere. Det er nemlig en minnekortleser som du kan bruke til å kopiere lagrede spill, profiler og annet fra PS2-minnekort til PS3-harddisken. Prisen på denne hendige saken er 1500 yen, som blir omtrent 83 kroner direkte oversatt til norsk valuta.

Til slutt har vi en fjernkontroll, som naturligvis blir svært hendig om du planlegger å se Blu-ray-filmer med PS3-konsollen din. Hva slags funksjoner den får vet vi ikke, men Eurogamer påpeker at den har nok knapper til å klare det meste et filmelskende hjerte skulle begjære. Prisen blir 3600 yen, som oversatt til norsk blir 200 kroner.

Hva norsk pris, inkludert moms, på disse tingene blir vet vi selvsagt ikke, men Sony vil sikkert komme med litt informasjon nærmere den norske lanseringen. Vi må jo som kjent vente til mars neste år før vi får PlayStation 3 her til lands, så de har fortsatt god tid på seg.

Siste fra forsiden