Silent Hill: The Short Message

Nytt Silent Hill-spill ute gratis på PlayStation 5

Konami har flere Silent Hill-prosjekter i ovnen. Onsdag delte selskapet en ny kikk på oppussingen av Silent Hill 2, og sniklanserte samtidig et helt nytt spill.

Spillet, kalt Silent Hill: The Short Message, er tilgjengelig for nedlasting på PlayStation 5 nå. Det er også helt gratis å spille hele greia, bekreftet Konami på den offisielle PlayStation-bloggen.

Ifølge utvikleren begynte Silent Hill: The Short Message som et eksperiment. Teamet prøvde å finne ut hva som funker og ikke funker i grøssersjangeren, og involverte blant annet en rekke yngre og mindre erfarne utviklere i prosessen. Det skapte også grunnlaget for spillets historie.

Silent Hill: The Short Message.
Konami

– Vi endte opp med å se på hvordan dagens ungdom kommuniserer på nett og med telefoner, og rollen det kan ha i en psykologisk grøsserhistorie. For eksempel, en skremmende ting om sosiale medier er hvordan selv ubetydelige individuelle kommentarer kan, når det blir flere av dem, bygge seg opp og opp til de blir en overveldende bølge med hat som vasker over deg.

Konami påpeker at dette er en kortere opplevelse enn tradisjonelle Silent Hill-spill. Samtidig markerer det starten på en ny og moderne vri for den populære grøsserserien.

LES OGSÅ: Se actionfylt trailer fra Silent Hill 2-oppussingen »

Siste fra forsiden