Nytt søksmål mot Sony

Buzz! skaper problemer

Sony Europa er saksøkt av et amerikansk selskap i en tvist om varemerket Buzz.

Sonys europeiske spillavdeling (SCEE) saksøkes på grunn av kunnskapsspillet Buzz!. Det er ifølge Gamespot California-baserte Buzztime Entertainment som står bak søksmålet.

Buzztime ble etablert i 1985 og lager i dag elektroniske spørrespill til blant annet restauranter og barer. Spillene har rundt 13 millioner brukere hver måned i det amerikanske markedet. Det er også mulig å få versjoner av spørrespillet til hjemme- og mobilbruk.

Selv om det amerikanske selskapet ikke har varemerkerettigheter for å bruke ordet Buzz i spill, beskylder Buzztime Sony for å selge lignende produktet gjennom flere av de samme kanalene med den intensjon om å forvirre amerikanske kunder. På den måten vil kundene tror at Buzz!-spillene er assosiert med Buzztime Entertainment.

Buzztime krever at SCEE trekker alle Buzz-produkter fra markedet og at de betaler en passende erstatning og utgifter til søksmålet. I tillegg kreves det at det amerikanske patentvesenet ikke behandler SCEEs varemerkesøknad på "Buzz!" og "Buzz".

SCEE har foreløpig ikke kommentert søksmålet.

Buzz: The Music Quiz
PlayStation 2
Buzz: The Big Quiz
PlayStation 2
Buzz: Quiz TV
PlayStation 3
PS2 PS3

Les også

Siste fra forsiden