Nytt XCOM på vei fra 2K Marin

Bioshock 2-skapere gjenoppliver gammel klassiker - i førstepersonsperspektiv.

Den populære X-COM-serien startet med UFO: Enemy Unknown i 1994, og fikk to oppfølgere – alle taktiske romkampspill som først ble utgitt på PC. Spillene dreide seg om menneskenes og Extraterrestrial Combat Unit (X-COM) sin kamp mot invaderende romvesener.

Les også: Den menneskelige revolusjonen

Førstepersonsskytespill

2K Games har arvet rettighetene til serien fra Microprose, og nå er endelig en ny oppfølger på vei. Spillet blir et førstepersonsskytespill, men ifølge pressemeldingen vil utviklerne beholde seriens "strategiske kjerne". Konkret hvordan de har tenkt å løse det blir det spennende å finne ut.

Første skjermbilde fra XCOM.

Spillet utvikles av 2K Marin, som først og fremst har Bioshock 2 under beltet.

Les også: Anmeldelse: Bioshock 2

I XCOM får man styre en FBI-agent som har fått oppgaven med å identifisere og eliminere en voksende trussel fra en ukjent fiende. Utviklerne håper førstepersonsperspektivet vil la spillerne "føle spenningen og frykten som kommer av å kjempe mot en ukjent fiende som på voldelig vis trenger seg inn i vår verden".

Enkelte tilhengere av serien har uttrykt skepsis over at dette tydeligvis blir en ganske annen type spill enn forløperne. Spillet kommer til Xbox 360 og PC.

Noe slipptidspunkt er foreløpig ikke offentliggjort.

Les også: Paradox gir ut X-Com-hyllest

Siste fra forsiden