Obsidians nye rollespill er annonsert

I Tyranny spiller du på det onde laget.

Søndag ble det kjent at rollespillveteranene i Obsidian gir oss et nytt spill, med den svenske utgiveren Paradox Interactive på laget. Nå har de sammen trukket sløret av rollespillet Tyranny.

Isometrisk rollespill i Pillars of Eternity-stil.
Paradox Interactive

I motsetning til tradisjonelle rollespill, vil man i Tyranny være på den onde siden, der man i utgangspunktet er den høyre hånden til en ond leder. Spillets hjemmeside har for øvrig det noe passende slagordet «noen ganger vinner ondskapen».

Regissør er Brian Heins, som tidligere har vært designer på South Park: The Stick of Truth, så man kan nok også forvente en del (mørk) humor innimellom i alt det onde.

Kommer i løpet av 2016

Tyranny vil nok også ha noenlunde samme spillmekanikker som Pillars of Eternity, ettersom spillene ser ut til å benytte seg av samme spillmotor. Det er i alle fall slående likhet mellom de to.

Det er populært med krystaller i rollespill.
Paradox Interactive

Det er ikke annonsert noen form for folkefinansiering, noe som ikke er så merkelig med tanke på at Obsidian har fått med seg en såpass veletablert utgiver som Paradox Interactive på laget.

En utgivelsesdato for Tyranny er ikke satt, men spillet skal etter planen komme før året er omme.

Denne artikkelen ble opprinnelig publisert på Spillhistorie.no, et nettsted dedikert til både nye og gamle spill. Der kan du også se hvordan nyversjonen av nittitallsklassikeren System Shock ser ut.

Se flere bilder fra spillet her:

Siste fra forsiden